Συνέχεια των εκδηλώσεων για το παιδί

0
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνεχίζονται οι δράσεις που υλοποιεί για πρώτη χρονιά φέτος η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτα στο πλαίσιο της “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018”, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Οι δράσεις του προγράμματος (δείτε εδώ), αναπτύσσονται στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο (Αριστομένους 33, 4ος Όροφος).

Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, 148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώνονται με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη με τη γιορτή έναρξης, και το πρόγραμμα που ακολουθεί έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 9:30 Π.Μ. – 10:30 Π.Μ.

Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στους τίτλους τους αριθμούς

2ο εργαστήρι της Καλοκαιρινής μας εκστρατείας: Μάντεψε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει. Για παιδιά 6-12 ετών. Εμψύχωση: Νινέτα Σωτηράκη, Αθανασία Βουδούρη

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Π.Μ. – 12 Μ

Δεδομένα για μένα: Τι κάνω κάθε μέρα;

Ύπνος, φαγητό, παιχνίδι, φίλοι, διάβασμα. Χωράνε όλα σε ένα εικοσιτετράωρο; Πώς μπορεί να απεικονίσει κανείς τη μέρα του σ’ ένα φύλλο χαρτί; Για παιδιά 4-10 ετών. Εμψυχώτριες: Γιώτα Μπούζα, Σωτηρία Μπελεχρή.

Και στις δύο προαναφερόμενες δράσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 2721096818 ή στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr

μοιραστειτε το:

Comments are closed.