Συνάντηση στον Δήμο Οιχαλίας με την Ομοσπονδία Πελοποννησίων

0

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου στο γραφείο της Δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου με εκπροσώπους της προσφάτως ιδρυθείσας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Κατσούλας, και οι Αντώνης Γυφτόπουλος,  Κωνσταντίνος Πεθαίνος, Ιωάννης Λιαπότης και Ιωάννης Αλειφέρης.

Η συνάντηση αυτή είχε ως θέμα την συντήρηση και αξιοποίηση του μνημείου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι της Τ.Κ Μίλα και άλλα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από το 1821.

Επισημάνθηκε ότι ήδη έχει προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου ενώ θα προχωρήσει και η συντήρηση του αδριάντα από ειδικούς και θα εξεταστεί η συνεργασία με Πανεπιστήμια όπου έχουν Τμήμα Συντήρησης Μνημείων, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης κλπ ώστε να γίνει μνημείο μελέτης και συντήρησης για τους φοιτητές.  

Σημειώθηκε δε ότι θα υπάρξει συνεχής συνεργασία με την Ομοσπονδία στο θέμα αυτό μιας και η τοποθέτηση του αδριάντα του Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης με τότε Πρόεδρο τον Αναστάσιο Καλαμπόκη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.