Συνάντηση Πετράκου με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης

0

Με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στα γραφεία του, στην Τρίπολη, συναντήθηκε χθες Πέμπτη (3/10/19) το μεσημέρι ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «η δημιουργία ενός Παμπελοποννησιακού μετώπου αντίστασης στην καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ της Μεγαλόπολης και μάλιστα την άμεση παύση λειτουργίας της 3ης  μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης από τα μέσα του 2020», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Πετράκου. Οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», ζήτησαν απ’ την διοίκηση του ΕΚΑ να πάρει πρωτοβουλίες για έναρξη δράσεων και κινητοποιήσεων, κατά της παύσης λειτουργίας των μονάδων.

Ο Θαν. Πετράκος τόνισε ότι επιβάλλεται η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντίδραση των τοπικών κοινωνικών φορέων και της αυτοδιοίκησης για τη συνέχιση λειτουργίας των μονάδων και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Ενημέρωσε την διοίκηση του ΕΚΑ ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» έχουν καταθέσει πρόταση να συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε έκτακτη συνεδρίαση, ή στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ο κ. Πετράκος «επεσήμανε πως οι λόγοι που η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ και στη Μεγαλόπολη δεν είναι περιβαλλοντικοί αλλά η εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων των ανταγωνιστών της ΔΕΗ παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Φ.Α. Τόνισε πως το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και ειδικά της 3ης μονάδας που είναι συνδεδεμένη με την τηλεθέρμανση θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στη Μεγαλόπολη. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να δούμε οργανωμένα την μεταλιγνιτική εποχή και δεν μπορούν να κλείνουν όλες οι μονάδες χωρίς σχεδιασμό το 2028 όταν ακόμη και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. μιλούν για το 2050 ότι πρέπει να έχει μειωθεί κατά 50% η παραγωγή Ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Αριστείδης Μπρουμάς ευχαρίστησε τον Θ. Πετράκο για την συνάντηση αλλά και για τη διαχρονική του στήριξη στους αγώνες τους και στις διεκδικήσεις του και για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.