Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης για τα σκουπίδια

0

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καθαρή Μάνη μαζί με ενεργά του μέλη είχε μια εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημ. Γιανημάρα. Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις κινήσεις του Δήμου Δυτικής Μάνης να προμηθευτεί κομποστοποιητές, κλαδοτεμαχιστές και ηλεκτρικούς εμβυθιζόμενους κάδους. Επίσης βρίσκεται στην διαδικασία υλοποίησης 2 σημείων μεταφόρτωσης όπου θα μπορούν ελεγχόμενα να εναποτίθενται κι ογκώδη απορρίμματα.

Από την μεριά του ο Σύλλογος κατέθεσε εγγράφως προτάσεις συνεργασίας με τον Δήμο όπως συμμετοχή σε καμπάνιες ενημέρωσης των κατοίκων για βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων, διοργάνωση σε τακτική βάση παζαριών ανταλλαγής υλικών αγαθών που δεν χρειαζόμαστε, εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας και διαλογής στην πηγή, συνεργασία με επιχειρήσεις, σχολεία, τουριστικά γραφεία κτλ.

Επίσης ο Σύλλογος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την τρέχουσα κατάσταση αποκομιδής των απορριμμάτων και κατέθεσε τα αιτήματα του ώστε να μην επαναληφθεί η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους που ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι στο δήμο μας.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Βαβαρούτσος μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε στον καθαρισμό της παλιάς γέφυρας της Κοσκάρακας στις 15 Φεβρουαρίου και με χαρά θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τον δήμο και με άλλους συλλόγους, ώστε να συντελέσουμε στην καθαριότητα του χώρου που ζούμε δίνοντας ταυτόχρονα το δρόμο του εθελοντισμού στους συνδημότες μας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τους αλλοδαπούς εθελοντές του συλλόγου μας τους οποίους ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την αγάπη και προσφορά τους στην Μάνη. Ελπίζουμε, και επιδίωξή μας είναι, η καλή αυτή επικοινωνία που έχουμε με την νέα δημοτική αρχή να οδηγήσει σε δράσεις που θα μειώσουν την ρύπανση του περιβάλλοντος και θα διδάξουν τους κατοίκους πως να διαχωρίζουν σωστά τα απορρίμματά τους.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου
Πρόεδρος του Συλλόγου Καθαρή Μάνη

μοιραστειτε το:

Comments are closed.