Συνάντηση Μάκαρη με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας

0

“Συνάντηση είχε ο Μανώλης Μάκαρης και ο Χρήστος Αναστασόπουλος με τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας Γρηγόρη Οικονομόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας”, όπως ανακοινώθηκε από την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, στην οποία προστίθεται:

«Είναι σημαντικό να συνδράμει ο Δήμος Καλαμάτας με μια σειρά από ενέργειες σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  1. Το ζήτημα των πολυμελών τμημάτων, όπου μαθητές όλων των βαθμίδων στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα είναι υπαρκτό στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας. Υπάρχουν και τμήματα 27 παιδιών. Θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα ανεύρεσης νέων χώρων ή η διδασκαλία πρωί – απόγευμα.
  2. Καθαριότητα σχολείων. Παρά τις πρόσφατες προσλήψεις καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Θα πρέπει να επιδιωχθεί η μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
  3. Οι ακατάλληλες μάσκες που διανεμήθηκαν θα πρέπει να αντικατασταθούν με την συμβολή του Δήμου
  4. Παραμένουν εκτός σίτισης πολλές σχολικές μονάδες στο Δήμο Καλαμάτας εκ παραδρομής. Θα πρέπει να διορθωθεί το γραφειοκρατικό λάθος και να τύχουν σχολικής σίτισης όλες οι σχολικές μονάδες.
  5. Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς.
  6. Να ανασταλεί η καταβολή ενοικίου στους διαχειριστές των κυλικείων των σχολείων που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
  7. Να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με μέσα ατομικής προστασίας, είδη καθαρισμού και αντισηπτικά».
μοιραστειτε το:

Comments are closed.