Συνάντηση για το 5G στο Δημαρχείο Καλαμάτας

0

Ο τρόπος με τον οποίο το πιλοτικό δίκτυο ασύρματων τηλεπικοινωνιών 5G, που θα αναπτυχθεί στην Καλαμάτα με πάροχο τη Wind, θα έχει ουσιαστικό αντικείμενο, εξυπηρετώντας και ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας, απασχόλησε τη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας και στελεχών της εταιρείας Wind, που με επικεφαλής το Γιώργο Τσαπρούνη, ανώτερο διευθυντή εταιρικών σχέσεων της εταιρείας, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Νίκου Μπασακίδη, Δημοτικού Συμβούλου αρμοδίου για θέματα τεχνολογίας και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας.

Η ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G θα γίνει σε συνέχεια μνημονίου συνεργασίας, που υπεγράφη την Πέμπτη 6/9/2018, από το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα και το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες, επεσήμανε τη σημασία του έργου και προσδιόρισε ενδεικτικά ορισμένους πιθανούς στόχους, όπως την ενδεχόμενη αξιοποίηση του δικτύου του έξυπνου οικισμού (που διαθέτει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι ή FTTH), τη διαχείριση αγωγών και τον εντοπισμό βλαβών, την εποπτεία ευαίσθητων χώρων, την εποπτεία του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και την άντληση πληροφοριών για τη βελτίωση απόκρισης του συστήματος, το κοινόχρηστο WiFi, τη διαχείριση στάθμευσης, τα κοινωνικά θέματα κ.λπ., τονίζοντας πως κάθε σχετική πρόοδος θα αναβαθμίσει την ελκυστικότητα της Καλαμάτας, με προφανή οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Ακολούθησε συνάντηση της ομάδας της Wind με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για εξειδίκευση των ζητημάτων που τέθηκαν, ώστε ο πάροχος του πιλοτικού δικτύου 5G να παρουσιάσει τις προτάσεις του.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.