Συνάντηση για τη νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Οιχαλίας

0

Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Οιχαλίας με θέμα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την απαιτούμενη ετοιμότητα, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9-9-2020 στο Δημαρχείο Μελιγαλά. 

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Κων. Δημητρακόπουλος και Ιωάννης Αντωνόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Σοφιανός Γυπατίδης. 

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ετοιμότητα των σχολείων σε ικανοποιητικά επίπεδα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, τέθηκαν όμως το αίτημα και ο έντονος προβληματισμός των διδασκόντων ότι προκειμένου να ακολουθήσουν τις ακριβείς οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δεν αρκούν οι τρείς ώρες των σχολικών καθαριστριών που υπάρχουν τώρα και θα απαιτηθεί σε κάποια σχολεία η συνεχής παρουσία καθαρίστριας, με πλήρες ωράριο.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας ανέφερε ότι θα μεταφέρει τον προβληματισμό αυτό στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας, αλλά ταυτόχρονα θα εξεταστεί σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο και δύναται να ενισχυθεί το προσωπικό των καθαριστριών, ώστε να κυλίσει ομαλά η σχολική χρονιά, χωρίς προβλήματα.

«Ο Δήμος Οιχαλίας ήταν πάντα και είναι δίπλα στους μαθητές και στους διδάσκοντες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας, στην οποία προστίθεται: «Μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι να μην υπάρξει απώλεια συνανθρώπων μας από την πανδημία και να τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Εκτιμάται ότι έως το Σάββατο θα παραληφθούν από την ΚΕΔΕ οι μάσκες και ότι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς θα παραδοθούν στους μαθητές και διδάσκοντες».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.