Συνάντηση για τα σκουπίδια του Δήμου Οιχαλίας

0
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ. Γ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Μ. ΓΡΑΦΑΚΟ

Συνάντηση της Δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (24-9-2019) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κων. Δημητρακόπουλου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο Οιχαλίας, η διευθέτηση του οποίου ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί με άμεση συνεργασία του Δήμου με τους θεσμικούς παράγοντες του υπουργείου.

Η συνάντηση έγινε σε πνεύμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης, με αμοιβαία παραδοχή πως το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας πρέπει και έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από την νέα Δημοτική Αρχή, «κύριο και πρώτιστο μέλημα της οποίας είναι η προστασία της υγείας των δημοτών και η προστασία του περιβάλλοντος από ενδεχόμενη υποβάθμιση}, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία προστίθεται:

«Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν συνολικά τα υφιστάμενα προς διευθέτηση ζητήματα και οι προτεινόμενες εκατέρωθεν λύσεις, οι οποίες εξετάστηκαν υπό το πρίσμα της ταχύτητας, της ασφάλειας και βιωσιμότητας των ενδεδειγμένων μεθόδων που πρόκειται να ακολουθηθούν από τον Δήμο Οιχαλίας συνεπικουρούμενου από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συνάντηση  περατώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας με αμοιβαία αποδοχή πως επειδή υπάρχει βούληση, γνώση και όρεξη για δημιουργία ο Δήμος θα προχωρήσει όχι ένα αλλά πολλά βήματα μπροστά στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συνεπικουρούμενος πάντα από τους θεσμικούς παράγοντες του αρμοδίου Υπουργείου οι οποίοι αναγνωρίζουν μεν τις δυσκολίες όμως είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν αρωγή καθώς το ζητούμενο για την Κεντρική Διοίκηση είναι οι Ο.Τ.Α. δηλαδή το νευραλγικό παρακλάδι της να αναζητούν λύσεις με κάθε πρόσφορο, άμεσο και λειτουργικό τρόπο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.