Συνάντηση για συνεργασία των δύο ΚΤΕΛ

0

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με ζητούμενο τη δημιουργική συνεργασία του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου, Π. Νίκα, κοινή σύσκεψη των Διοικήσεων τους, στο ιστορικό Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργικής συνεργασίας των δύο ΚΤΕΛ, γιατί -όπως είπε- αυτό εξυπηρετεί τους Καλαματιανούς, τους Μεσσήνιους και τους επισκέπτες, ενώ σημείωσε πως «ο χωρισμός των ΚΤΕΛ σε Αστικό και Υπεραστικό, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές, δημιουργεί δυσλειτουργίες και αντιθέσεις, που χρειάζονται κόπο για να ξεπεραστούν».

Όπως είπε ο κ. Νίκας, «ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις συγκοινωνίες και με την παράδοση των ηλεκτρικών λεωφορείων, θα επιδιώξει προγραμματική σύμβαση με τα ΚΤΕΛ για την αξιοποίησή τους».

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι «στο Δήμο υπάρχει η αντίληψη ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί γραμμές με πληρότητα κάτω από 30%, που θα μπορούσε να μην τις εξυπηρετεί και ότι κάθε μέρα μεταφέρει κόσμο στην Καλαμάτα από διάφορες περιοχές, ο οποίος υποστηρίζει την οικονομική ζωή της πόλης με την παρουσία του. Ακόμη, το Αστικό ΚΤΕΛ κερδίζει καθημερινά επιβάτες και βοηθά στην αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων στην Καλαμάτα. Οι συναντήσεις συνεννόησης θα συνεχιστούν».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.