Συνάντηση Αναστασόπουλου με καλλιεργητές του Μπουρνιά

0

Με καλλιεργητές της περιοχής Μπουρνιά συναντήθηκε σήμερα Τρίτη (3/12/19) ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων -με πρωτοβουλία του προέδρου του αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλου- και συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ως κυρίαρχο αίτημα στη συζήτηση τέθηκε η αναγκαιότητα της ενίσχυσης σε ποσότητες νερού των αρδευτικών καναλιών, καθώς και το ζήτημα της ποιότητας του νερού στην τάφρο Μουτελάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανταποκρίθηκε άμεσα και έδωσε εντολή να κλείσει το φράγμα του Άρι, ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των καλλιεργητών και να εξασφαλιστεί η παροχή νερού στο παραλιακό αρδευτικό κανάλι του Μπουρνιά. Παράλληλα θα γίνουν άμεσα, μέσω εργολαβίας σε εξέλιξη, οι επισκευές στα καναλέτα, τα οποία έχουν φθαρεί ή καταστραφεί κατά θέσεις.

Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα που τέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι ήδη έχουν προβεί σε αυτοψίες και ελέγχους με τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας και τους διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε διάφορες θέσεις, ώστε να καλύψουν όλη την ευρύτερη περιοχή.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.