Συμφώνησαν για την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου

0
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ, ΑΛΛΑ… ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΕ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, είχε σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στην έδρα της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επί ώρα συζήτησαν για θέματα του Δήμου Καλαμάτας, για τα εν εξελίξει έργα, τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, καθώς και για βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους που έχουν τεθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη σχετικά με το σύνολο των έργων που έχει ανάγκη η Καλαμάτα, όπως και για τις απόψεις της δημοτικής αρχής -αλλά και των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου- επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, επί της οποίας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κοινή άποψη, όπως αυτή προέκυψε και κατά τη συζήτηση των Π. Νίκα – Θ. Βασιλόπουλου, η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, με τις απαραίτητες σε κάθε περίπτωση τροποποιήσεις επί της ΜΠΕ.

Ας σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα, ο περιφερειάρχης είχε σχετική έγγραφη ενημέρωση και από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης.

«Δεν εμπλέκομαι στην τριβή που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο έργο» σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Είναι γνωστές από το παρελθόν οι απόψεις μου, καθώς εκτιμώ ότι το καλύτερο είναι η νότια ή η αποκαλούμενη παραλιακή χάραξη. Ωστόσο, ποτέ δεν είμαι της λογικής “ή όλα ή τίποτα”».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος συζήτησαν σε άριστο κλίμα, για τα έργα που η Περιφέρεια προετοιμάζει να υλοποιήσει στην περιοχή του Δήμου, καθώς και για ζητήματα χρηματοδότησης έργων και μελετών του Δήμου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει.

Ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Περιφερειάρχη στα έως τώρα αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.