Συμφωνεί με τον επιμερισμό ο Δήμος, αλλά…

0

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τη δική του εκδοχή για το θέμα του επιμερισμού των (εκκρεμών) δαπανών ηλεκτρικού ρεύματος για το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, το οποίο ανήκει μεν στην κυριότητα του ΟΑΕΔ, αλλά από το Δεκέμβριο του 2013 παραχωρήθηκε μέρος του προς χρήση στον Δήμο Καλαμάτας (το αμφιθέατρο) και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, αυτός συμφωνεί με «τον επιμερισμό των οποίων λειτουργικών δαπανών, με ενδεχόμενο συμψηφισμό των ποσών που έχουν καταβληθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό για τη νόμιμη λειτουργία του αμφιθεάτρου».

Η ανακοίνωση του δήμου προκλήθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρη Τσώνη, την Τρίτη (16/1/18), κατά την οποία αποκαλύφθηκε πως υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος, συνολικού ύψους 18.000 ευρώ, από το Φεβρουάριο του 2017.

Όπως είπε ο κ. Τσώνης, οι από το 2013 οφειλές προς τη ΔΕΗ εξοφλήθηκαν από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος πλήρωσε το ποσό των 55.000 ευρώ, αποφασίζοντας όμως να γίνει αναλογικός επιμερισμός στους χρήστες του κτηρίου, δηλαδή, στο Εργατικό Κέντρο, στον ΟΑΕΔ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με τα ποσοστά κατανομής.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με εξώδικό του στη ΔΕΗ, ζητούσε τον επιμερισμό των ποσών κατανάλωσης ρεύματος στους χρήστες του κτηρίου. Ο ΟΑΕΔ εξόφλησε το χρέος προς τη ΔΕΗ, αποφάσισε όμως να γίνει αναλογικός επιμερισμός στους χρήστες του κτηρίου, δηλαδή, στο Εργατικό Κέντρο, στον ΟΑΕΔ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Δήμο Καλαμάτας, με βάση τα ποσοστά κατανομής.

Ένα χρόνο μετά τη σχετική απόφαση δεν έχει γίνει ακόμα αναλογικός επιμερισμός του ρεύματος, ο λογαριασμός του οποίου έχει φτάσει στα 18.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Σωτήρης Τσώνης.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με την ανακοίνωσή του συμφωνεί με «τον επιμερισμό των λειτουργικών δαπανών», ζητώντας όμως σε αυτόν να υπολογιστούν και οι δαπάνες που έχουν καταβληθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό για την αποκατάσταση προβλημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του αμφιθεάτρου, το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο για μια 10ετία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε να του παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ το αμφιθέατρο του κτηρίου, ιδιοκτησίας του Οργανισμού, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αριστομένους 95. Το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» ήταν εγκαταλελειμμένο, αν και καλής κατασκευής και είχε περιπέσει σε αχρησία.

Το 2013, το αμφιθέατρο παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας για 10 χρόνια και, κατά το χρησιδάνειο που υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου του ΟΑΕΔ και του Δημάρχου (εδώ).

Ο Δήμος πρέπει να πληρώνει ό,τι του αναλογεί όσον αφορά στη θέρμανση, τον ηλεκτροφωτισμό κ.λπ. για τη χρήση μόνο του αμφιθεάτρου. Το ίδιο αναφέρεται και στην απόφαση παραχώρησης του ΔΣ του ΟΑΕΔ (εδώ)

Στην πορεία, όμως, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πολλά μεγάλα προβλήματα, που έπρεπε να επιλυθούν για να καταστεί δυνατή η νόμιμη λειτουργία του αμφιθεάτρου. Έτσι, πέρα από τις επισκευές σε ολόκληρο σχεδόν το ηλεκτρομηχανολογικό σύστημα, απαιτήθηκε η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης σε ολόκληρο το κτήριο, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αυτό μόνο για το αμφιθέατρο.

Όλα αυτά στοίχισαν στο Δημοτικό Προϋπολογισμό αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ καλύφθηκε και η συντήρηση του ασανσέρ, παρότι αυτό δεν προβλεπόταν για το Δήμο.

Ύστερα από αυτά και επειδή το αμφιθέατρο καλύπτει πολιτιστικές ανάγκες του Δήμου και των φορέων της πόλης, ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία αντίρρηση για συνεννόηση με την ιδιοκτησία του κτηρίου (ΟΑΕΔ) για τον επιμερισμό των οποίων λειτουργικών δαπανών, με ενδεχόμενο συμψηφισμό των ποσών που έχουν καταβληθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό για τη νόμιμη λειτουργία του αμφιθεάτρου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.