Συμβολική πορεία – πικετοφορία στην Κυπαρισσία

0

Εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων, της Ο.Γ.Ε., Συνταξιούχων και Αγροτών της Τριφυλίας που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε., έκαναν σήμερα 1/5/2020 συμβολική πορεία – πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα η πορεία ήταν από τα Δικαστήρια μέχρι και το Νοσοκομείο, για να τιμήσουν τους πρωτοπόρους όλων των εποχών που θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες, γάντια, τηρώντας αποστάσεις, κ.λ.π.) και φωνάζοντας αγωνιστικά συνθήματα.

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, που συμμετείχε στην πικετοφορία, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Από τη συμβολική πορεία – πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε., για την εργατική πρωτομαγιά (1/4/2020)

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της Χώρας μας εν μέσω μιας πανδημίας που η Κυβέρνηση προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί για να περάσει μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, κατεδαφίζοντας και τα τελευταία ίχνη δικαιωμάτων που είχαν απομείνει από τον οδοστρωτήρα κατεδάφισης των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό καμία αυταπάτη, καμία παραπλάνηση δεν επιτρέπεται για τους μισθωτούς, για τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, να δεχθούν τη σιγή νεκροταφείου που προσπαθεί να τους επιβάλει η Κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. 

Να οργανωθούν και να δώσουν την μάχη για την προστασία της υγείας, για στελέχωση και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων, για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για δουλειά με δικαιώματα, για τον πολιτισμό, για διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι από τον Κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας.

Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να φρενάρει την επιθετικότητα του κεφαλαίου και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη εργατική – λαϊκή εξουσία, όπου θα ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Πληρώσαμε πολλά να μην πληρώσουμε ξανά!».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.