Συμβολική κινητοποίηση για την Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα

0

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα, 1η Μάη 2020, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας Συνδικάτα Σωματεία και Σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με όλα τα μέτρα προστασίας, με αποστάσεις και φορώντας οι συγκεντρωμένοι μάσκες και γάντια.

Συγκεκριμένα, οι αντιπροσωπείες των των Συνδικάτων Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Μεσσηνίας, των Σωματείων Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν πέντε προσυγκεντρώσεις περιμετρικά της κεντρικής πλατείας και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν στην κεντρική πλατεία, όπου συγκεντρώθηκαν τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και γάντια.

Στη συνέχεια, τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του ΕΚ Καλαμάτας και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μετέβησαν στο μνημείο των δολοφονηθέντων λιμενεργατών και κατέθεσαν στεφάνι.

Ειχαν προηγηθεί, στην κεντρική πλατεία, χαιρετισμοί στην κεντρική πλατεία, από τους:

  • Βαγγέλη Μπάκα, μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας
  • Παναγιώτη Καράμπελα, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Καλαμάτας
  • Γιάννη Λαγογιάννη, γραμματέα του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τη διεθνή.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Λαγογιάννης, ανέφερε στον χαιρετισμό του :

“Κυβέρνηση και εργοδοσία με το βλέμμα στραμμένο στην “επόμενη μέρα” και στην “επανεκκίνηση” της οικονομίας ετοιμάζουν νέα,πιο σφοδρή επίθεση στους εργαζομένους.

Δεν πρέπει να δεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα. Να μην επιτρέψουμε, το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης, με αφορμή την πανδημία! Δεν πρέπει να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων,στην ανάπτυξη που οραματίζονται.

Δεν μένουμε μόνοι! Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία,να γίνουν μέλη των συνδικάτων και να οργανώσουμε τη δράση μας, δίνουμε την μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων,για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά, οργανώνοντας τη δική μας απάντηση στην επίθεση που δέχεται η ζωή μας! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Διεκδικούμε τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας, εργασία με πλήρη δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες, δωρεάν υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία, δωρεάν δημόσια παιδεία για τα παιδιά μας!
Αρκετά πληρώσαμε.
Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.
Η ανασφάλεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και οι κρίσεις δεν είναι η μοίρα των εργαζομένων”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.