Συζητήσεις για σύμπραξη των ΚΤΕΛ Πελοποννήσου

0

Συνάντηση είχαν χθες Τρίτη (16/10/18) στην Τρίπολη οι Πρόεδροι των ΚΤΕΛ των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να διερευνήσουν τις δυνατότητες επίλυσής του μέσα από συμπράξεις, με στόχο και την εξυπηρέτηση των πολιτών .

Ειδικότερα, στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Γιώργου Κουτσόγιωργα, παρέστησαν οι Πρόεδροι των ΚΤΕΛ Αργολίδας Ανάργυρος Μαρούσης, Κορινθίας Παναγιώτης Μάρκελλος, Μεσσηνίας Νικήτας Μπούρας και Λακωνίας Δαμιανός Σταθάκος.

Νικ. Μπούρας, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Νικ. Μπούρας, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Μιλώντας ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Νικήτας Μπούρας –όπως και οι άλλοι μετέχοντες στη σύσκεψη- σε συνέντευξη που δόθηκε μετά τη συνάντηση, αρχικά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Γιώργο Κουτσόγιωργα για τη πρωτοβουλία του, καθώς και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Φάτσιο για τον οποίον ότι «πάντα είναι αρωγός και μπροστάρης σε τέτοιες συναντήσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Μπούρας στη σύντομη παρέμβασή του είπε:

Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση όταν έχει πρωταρχικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβάτη. Μέριμνά μας είναι ο επιβάτης επιβιβαζόμενος σε ένα λεωφορείο να έχει τις καλύτερες υπηρεσίες από μας. Προσπαθούμε καθημερινά, κάνουμε έναν αγώνα. Πιστεύω ότι μετά από διάλογο και συζήτηση θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»

KTEL TRIPOLHS 1

Είχε προηγηθεί ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Γ. Κουτσόγιωργας που κι αυτός είπε ότι η στόχευση της σύσκεψης είναι η εξυπηρέτηση του επιβάτη. Σημείωσε δε ότι «προσπαθούμε μέσα από τη σύμπραξη δυνάμεων να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο», διευκρινίζοντας όμως ότι βρίσκονται στο στάδιο συζητήσεων με τα ΚΤΕΛ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, χωρίς ακόμα να υπάρξει κάποια συμφωνία.

Ανέφερε ακόμα ότι τα ΚΤΕΛ δεν επιδοτούνται αλλά υποχρεούνται να προσφέρουν υπηρεσίες με μεγάλες εκπτώσεις στο κράτος, το οποίο καθορίζει και την τιμή του εισιτηρίου.

KTEL OMOSPΟ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφ. Φάτσιος επισήμανε ότι στην Πελοπόννησο υστερεί το θέμα της σύμπραξης και της συνεργασίας των ΚΤΕλ, σε αντίθεση με την Βόρειο Ελλάδα αλλά και με άλλες Περιφέρειες.

Όπως είπε ο κ. Φάτσιος, είχαν και στο παρελθόν γίνει συζητήσεις για μια προσπάθεια σύμπραξης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σημείωσε δε ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια με όποιο τρόπο τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου αποφασίσουν να κάνουν σύμπραξη, γιατί -όπως είπε- τα κόστη είναι μεγάλα, τονίζοντας πως οι συμπράξεις αποτελούν αναγκαιότητα για την επιβίωσής τους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.