Συζήτησαν για το Κάστρο Μεθώνης και τον ναό στη Σφακτηρία

0
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ Π. ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΥ. ΜΙΛΙΤΣΗ

Το θέμα της επικείμενης ανακαίνισης του Ρωσικού Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου στη νήσο Σφακτηρία ήταν το επίκεντρο της σημερινής συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, μεταξύ του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και της Προϊσταμένης της ΕΦ.Α. Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μιλίτση, παρουσία κλιμακίων και των δύο φορέων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τις εργασίες συντήρησης της Ρωσικής Εκκλησίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο σύμπραξης του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού της Ρωσίας, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ρωσικής Πρεσβείας, με έναρξη εργασιών μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας.

O Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και η Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Μεσσηνίας Ευαγγελία Μιλίτση, στον Ρωσικό Ιερό Ναού Αγ. Νικολάου στη νήσο Σφακτηρία

Εν συνεχεία, Δήμαρχος και Προϊσταμένη μετέβησαν στη Μεθώνη, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του ιδίου με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου Μεθώνης, καθώς και της εκτέλεσης υποστηρικτικών εργασιών σε αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 475.000,00 €.

O Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και η Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Μεσσηνίας Ευαγγελία Μιλίτση, της έκθεσης «Ρήγας & Επανάσταση», στο Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης ο Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης

Τέλος, επισκέφθηκαν το Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης, όπου προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης της έκθεσης «Ρήγας & Επανάσταση». Η εν λόγω έκθεση, παραχωρήθηκε στο Δήμο από τη Βουλή των Ελλήνων και πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της το επόμενο διάστημα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.