Συζήτησαν για τα αναγκαία έργα στον Δήμο Μεσσήνης

0
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ

Tη βελτίωση του επαρχιακού και οδικού δικτύου που διέρχεται από το Δήμο Μεσσήνης καθώς και την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης ενόψει του επερχόμενου χειμώνα στα κυριότερα ρέματα όπως στη Βελίκα, Μουρτιά, Τυφλό, Βαρυμπόμπη κ.α. έθεσε ως προτεραιότητα o Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο στο γραφείο του τελευταίου.

Επίσης αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης της προβλήτας Πεταλιδίου και της προστασίας των οικιών από τη διάβρωση, στην ένταξη των έργων παράκαμψης του οικισμού Δάρα και της κοινότητας Νεοχωρίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα, στην υλοποίηση του εγγειοβελτιωτικού έργου Τρικόρφου αλλά και σε έργα αναπλάσεων και ύδρευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε καταρχήν για την επίσκεψη το Δήμαρχο και τον ενημέρωσε ότι όσον αφορά τα οδικά έργα ήδη προγραμματίζεται για το 2020 η υλοποίηση έργου βελτίωσης από Ασπρόχωμα έως Αεροδρόμιο, ενώ για το υπόλοιπο δίκτυο ο προγραμματισμός αφορά την υλοποίηση βελτιώσεων, διαγραμμίσεων, καθαρισμών και φυτεύσεων.

Ειδικά στην 3η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Θουρία – Αριστομένη και στην 8η επαρχιακή, στο τμήμα Αβραμιού – Μεσσήνη – Αριστομένη, υλοποιούνται έργα βελτίωσης των οδών με αποκαταστάσεις, διευθετήσεις ομβρίων, καθαρισμούς τάφρων, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, πινακίδες και ασφαλτοστρώσεις. Επίσης ενημερώθηκε ο Δήμαρχος ότι η Περιφέρεια προετοιμάζεται για μια συνολική εκτίμηση των έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας του Μεσσηνιακού κόλπου, ώστε να καθορίσει τα επόμενα έργα που θα υλοποιηθούν, πέραν αυτών που εκτελούνται από το Υπ. Υποδομών. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα στην αναγκαιότητα υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων, ύδρευσης καθώς και έργων βελτίωσης των ΓΟΕΒ, για τα οποία εκτός των ήδη υλοποιούμενων συντηρήσεων σχεδιάζεται η ουσιαστική αναβάθμισή τους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.