Συγκέντρωση την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

0

Διαδηλώνουμε 9 Απρίλη Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας & ώρα 19:00
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Ζούμε για ένα χρόνο με ψίχουλα, χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με αβέβαιο μέλλον. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει ασφυκτικά, θρηνούμε θύματα από τον κορονοϊό και οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι χώροι δουλειάς που έχουν παραμείνει σε λειτουργία αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Η βία και η τρομοκρατία της κυβέρνησης με προσαγωγές, συλλήψεις, πρόστιμα και συνεχή κυνηγητό δημιουργούν επιπλέον ασφυξία, επιδιώκοντας να μας κάνει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα που επέβαλε, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εργοδοτών. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μοιράζει σε ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και μεγαλοεργοδότες του κλάδου εκατομμύρια.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑZOYΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Όπως θέλησαν να λογαριάσουν και στην αρχή της πανδημίας, αφήνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου δίχως κανένα μέτρο στήριξης. Νόμισαν ότι θα βρουν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με μιας από όσα δικαιώματα μας απέμειναν, όπως την επαναπρόσληψη των εποχικών.

Οι αγώνες που οργανώσαμε είχαν αποτέλεσμα. Ήταν η μοναδική ελπίδα μέσα στο χάος που δημιούργησε η δίψα για κέρδη και η πανδημία. Βάλαμε μπροστά τα όπλα μας: την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να δώσουμε άλλη μια μεγάλη μάχη. Για να παραμείνουμε υγιείς, για να μην πεινάσει κανείς, για να γυρίσουμε ΟΛΟΙ στη δουλειά, για να έχουμε μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Σταθήκαμε όρθιοι γιατί είμαστε οργανωμένοι!

Όλοι μαζί αποτελούμε μια ισχυρή δύναμη- μόνοι μας είμαστε εύκολος στόχος. Γιατί τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τουριστικές επιχειρήσεις ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!! Και το Σωματείο μας είναι η οργάνωση μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμιά απόλυση.
 • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
 • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς & δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
 • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
 • Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
 • Σταθερή εργασία 5ημερο – 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι του ’21.
 • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς .
 • Μέτρα προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κλπ..
 • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων.

Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!
Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!
Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!
Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Αποφάσεις στήριξης και συμμέτοχης στη συγκέντρωση έχουν πάρει
– Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας,
– Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας,
– Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και
– Ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας (μέλος ΟΓΕ).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.