Συγκέντρωση εργαζομένων σε τουρισμό & επισιτισμό

0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας στις 28 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου απαιτώντας «να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης!». Ακόμα να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων» και «να ισχύσει η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών!».

Σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων, αναφέρονται τα εξής:

Αθλιότητα και κοροϊδία !
Καταδικάζουν χιλιάδες εργαζομένους στα 400 €.
Αυτή είναι η “συν-εργασία” κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη διασφάλιση της κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων.

Το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης , με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφορο-απαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης !!!
400€
για τους Εποχικούς με την προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον 50 ένσημα στην τουριστική επιχείρηση και κατάργηση της επαναπρόσληψης – 500€ για τους υπόλοιπους. Χιλιάδες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα – ζεστό χρήμα για τους εργοδότες.

Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Όλα δικά τους!

Αυτή είναι η προτεραιότητα τους. Να μεταφέρουν το βάρος της κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους, στα πλαίσια του λεγόμενου «δίκαιου επιμερισμού».

Για τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και επισιτιστικου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των αερομεταφορών, καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης κατά του κορονοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την «ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα.

Πληρώσαμε την ανάπτυξη – τώρα μας χρεώνουν και τη νέα κρίση!

  • Απαιτούμε να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης!
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων.
  • Να ισχύσει η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών!
  • Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη.

Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού! Όλοι στο δρόμο !
Όλοι στις 28 Μάη στις 19:30 στην πλ. 23ης Μαρτίου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.