Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑΚ για προσλήψεις

0

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί -με ανακοίνωσή του- το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας τους εργαζόμενους την Δευτέρα 29/6/2020 στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, «με θέμα πρόσληψης ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών», σημειώνοντας στην ανακοίνωσή του ότι «πρόκειται για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων, με απ’ ευθείας ανάθεση».

Στην ίδια ανακοίνωση καλούν «τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, να αποσύρει το θέμα», καταγγέλλοντας πως «έχει τεράστιες ευθύνες ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, που προχωρά σε επιλεκτικές προσλήψεις, χωρίς τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, την στιγμή μάλιστα που έχει πάρει άδεια προκήρυξης για κάλυψη 8 θέσεων εργασίας, που συμπεριλαμβάνει διπλάσιους πολιτικούς μηχανικούς, απ’ αυτούς που θέλει να πάρει με διαδικασίες απ’ ευθείας ανάθεσης».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση την Δευτέρα 29/6/2020 και ώρα 2 το μεσημέρι σε συγκέντρωση, διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση το ΔΣ, μεταξύ άλλων, έχει θέμα πρόσληψης ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων, με απ’ ευθείας ανάθεση.

Καλούμε τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, να αποσύρει το θέμα. Οι προσλήψεις είναι απαραίτητες, όχι μόνο αυτές οι ειδικότητες αλλά και πολλές περισσότερες πού προβλέπονται στον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και πού σήμερα παραμένουν καινές. Αν το Δ.Σ. ενδιαφέρεται πραγματικά να λειτουργήσει η ΔΕΥΑΚ, ανταποκρινόμενη στις νέες αυξημένες ανάγκες, θα πρέπει να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κάλυψη όλων των καινών οργανικών θέσεων. Τουλάχιστον ας το διεκδικήσουν από το Υπουργείο με απόφαση και να το απαιτήσει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, στις διάφορες επαφές πού κάνει με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Είναι πρόκληση αυτή η τακτική πρόσληψης από το παράθυρο, την ίδια στιγμή που συνάδελφοί μας είναι όμηροι δικαστικών διεκδικήσεων, για την μονιμοποίηση τους, που για να αποσπάσουν τη συνομολόγηση τους στα δικαστήρια, αναγκάστηκαν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πανελλαδικά.

Έχει τεράστιες ευθύνες ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, που προχωρά σε επιλεκτικές προσλήψεις, χωρίς τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, την στιγμή μάλιστα που έχει πάρει άδεια προκήρυξης για κάλυψη 8 θέσεων εργασίας, που συμπεριλαμβάνει διπλάσιους πολιτικούς μηχανικούς, απ’ αυτούς που θέλει να πάρει με διαδικασίες απ’ ευθείας ανάθεσης.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας“.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.