“Στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών καλούμαστε να εκλέξουμε Δήμαρχο Καλαμάτας και όχι Κυβέρνηση”

0

Του ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρου- Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας*

Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Καλαμάτας.
Στην εκλογική διαδικασία του α΄ γύρου των δημοτικών εκλογών, πορευτήκαμε με ήθος και αξιοπρέπεια. Δεν ξεπουλήσαμε την ψυχή και τις αρχές μας στο βωμό του εκλογικού αποτελέσματος. Δεν είχαμε στη διάθεσή μας (ούτε επιθυμούσαμε άλλωστε) κανένα κρατικό, δημοτικό, κομματικό ή άλλο μηχανισμό προς υποστήριξή μας. Δεν είχαμε τη δυνατότητα, αλλά ούτε θελήσαμε να προκαλέσουμε τον πενόμενο δημότη, ακουμπώντας στο τραπέζι του προεκλογικού αγώνα, πακτωλό χρημάτων και υποσχέσεων. Ούτε επικαλεστήκαμε προσχηματικά ιδεολογικές ή πολιτικές αφετηρίες, γνωρίζοντας , εκ των προτέρων, ότι, κατά την κρίσιμη ώρα, δεν θα σημαίνουν κάτι, ώστε να είναι πρόσφορες προς εξαργύρωση. Ούτε αναφέραμε, ψευδεπίγραφα, ότι «ξεκινάμε» μια νέα πορεία, για να ενωθούμε αυτοβούλως (;) με το παλιό. Ούτε διολισθήσαμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αναζήτησης στήριξης, παρέχοντας ανταλλάγματα. Το καθαρό βλέμμα μας ήταν και παραμένει στραμμένο στη λαϊκή ετυμηγορία.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λοιπόν, οι πολίτες της Καλαμάτας, εκτιμώντας – μεταξύ άλλων – τον τρόπο με τον οποίο πολιτευτήκαμε, μας έδωσαν το δικαίωμα να εισέλθουμε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ώστε να διεκδικούμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, τη συμμετοχή μας στη διοίκηση του Δήμου, αλλά και την ανάδειξη του Βασίλη Κοσμόπουλου, ως Δημάρχου Καλαμάτας.

Επομένως, στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών καλούμαστε να εκλέξουμε Δήμαρχο Καλαμάτας και όχι Κυβέρνηση της χώρας, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από ορισμένους.

Η επιλογή θα πρέπει να γίνει με αμιγώς αυτοδιοικητικά και όχι με κομματικά, ρουσφετολογικά ή άλλα συναφή κριτήρια.

Η επιλογή, ειδικότερα, θα πρέπει να γίνει με κριτήρια τη γνώση , την εμπειρία, τη βούληση, το σχέδιο και το ειδικό βάρος, που έχει ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος.

Η επιλογή, επίσης, θα πρέπει να γίνει με βάση το πρόγραμμα, τις θέσεις, αλλά και την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, που διαθέτει ο κάθε Δήμαρχος.

Την απάντηση, λοιπόν, στο δίλημμα, ποιον θέλουμε για Δήμαρχο της Καλαμάτας, θα τη δώσει ο ίδιος ο ακηδεμόνευτος λαός του Δήμου της Καλαμάτας.

Την απάντηση, λοιπόν, στο δίλημμα, ποιον θέλουμε για Δήμαρχο της Καλαμάτας, θα τη δώσουν οι πολίτες του Δήμου της Καλαμάτας, οι οποίοι δεν δέχονται να τους μεταχειρίζονται, ως αγέλη και που, συγχρόνως, αντιστέκονται στις επίμονες κομματικές σειρήνες, οι οποίες καταρρακώνουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Και οι πολίτες της Καλαμάτας, συνομιλούντες με τη συνείδησή τους, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ότι το πρόσωπο που επιθυμούν να είναι ο πρώτος, μεταξύ ίσων και να οδηγεί το τιμόνι της πόλης είναι ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ. Απομένει, πλέον, η απάντηση αυτή να εξωτερικευθεί και να φτάσει στην κάλπη την Κυριακή. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!

* Εκλεγείς στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής με τον συνδυασμό “Καλαμαάτα μπροστά” του Βασ. Κοσμόπουλου

μοιραστειτε το:

Comments are closed.