Στο Φαράγγι του Βουραϊκού με τον “Ευκλή”

0

Εξόρμηση στο Φαράγγι του Βουραϊκού (Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού) και πεζοπορία πάνω στις ράγες του Οδοντωτού, διοργανώνει ο Σ.Π.Ο.Κ. “Ευκλής” για πεζοπόρους και εκδρομείς την Κυριακή 15 Απριλίου 2018.

Ειδικότερα, όσον αφορά το πρόγραμμα στο Πεζοπορικό Τμήμα υπάρχουν δύο επιλογές:

1ο Τμήμα: Η κατάβαση του Φαραγγιού του Βουραϊκού, κατά μήκος των γραμμών του Οδοντωτού σιδηρόδρομου αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, το μονοπάτι το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι ντόπιοι κάτοικοι. Η κατάβαση θα ξεκινήσει από την Κάτω Ζαχλωρού προς τη στάση Νιάματα, ενώ η επιστροφή θα γίνει με το τραινάκι του Οδοντωτού.

Το Φαράγγι έχει άγρια τοπία με καταρράκτες, που σμιλεύουν τις πέτρες καθώς πέφτουν ορμητικά τα νερά πάνω τους. Η κατηφορική διαδρομή είναι εύκολη και βατή διάρκειας 3:30 ωρών (+/-), ενώ δίπλα μας θα ακούμε το βουητό των τρεχούμενων νερών του ΒουραΪκού ποταμού.

Κόστος: Μέλη 20 ευρώ και μη μέλη 25 ευρώ.

Οδηγοί: Άντζελα Τοτάκη και Κων/νος Κορομηλάς.

2ο Τμήμα: Θα ξεκινήσει η μικρή πεζοπορία 1:30 ώρας από την Κάτω Ζαχλωρού μέχρι τις »Πόρτες» και επιστροφή με τα πόδια. Κόστος μόνο το εισιτήριο του λεωφορείου, 13 ευρώ τα μέλη, 16 ευρώ τα μη μέλη (παιδιά 8 ευρώ).

Οδηγός: Οικονομοπούλου Ελένη.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του εκδρομικού Τμήματος, τα μέλη του θα επισκεφθούν πρώτα την πόλη των Καλαβρύτων και το Μουσείο Ολοκαυτώματος και κατόπιν θα επιβιβαστούν στο τραινάκι του Οδοντωτού και θα μεταβούν στο Διακοφτό και επιστροφή στα Καλάβρυτα.

Στο τέλος θα γίνει επίσκεψη όλων μαζί στο Μέγα Σπήλαιο.

Φαγητό: Μετά από την επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο, θα φάμε στα καταστήματα των Καλαβρύτων, όπου επιθυμεί ο καθένας μας.

Ραντεβού : 7:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.).

Μετακίνηση: Με 50άρι λεωφορείο, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις θέσεις, με την πληρωμή τους διότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον.

Κόστος Λεωφορείου: 13 ευρώ τα μέλη, 16 ευρώ τα μη μέλη του Συλλόγου μας (παιδιά 8 ευρώ). Συνολικό κόστος λεωφορείου και εισιτήριου τραίνου Οδοντωτού:

Πεζοπόροι: Μέλη 20 ευρώ και μη μέλη 25 ευρώ (1ο ΤΜΗΜΑ).

Εκδρομείς: Μέλη 30 ευρώ και μη μέλη 33 ευρώ.

Πληροφορίες καθημερινά από 4 – 8 μ.μ.

Πεζοπορικό Τμήμα: Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) 27210 84844, 27210 90627 και 6974252234.

Εκδρομικό Τμήμα: Αγγελική Ματσούκα (Υπεύθυνη εκδρομών) 6939549796.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.