Στο πλευρό των απολυμένων ο νέος δήμαρχος, αλλά…

0

Τη διάθεση του έδειξε ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλου να δοθεί λύση στο μέτρο του δυνατού στο θέμα των 26 απολυθέντων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της ΔΕΥΑΚ, για τους οποίους το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού, απόψε (28/8/18), πριν την έναρξης της τελετής της Ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσερχόμενος ο κ. Βασιλόπουλος στο Μέγαρο Χορού για την ορκωμοσία του είπε ότι «εμείς δεν είμαστε Βουλή των Ελλήνων και δεν μπορούμε να αλλάξουμε το άρθρο 103 του Συντάγματος» που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, σημείωσε όμως ότι «όποτε θέλετε, να έρθετε στο γραφείο, να συζητήσουμε και για το συγκεκριμένο θέμα και αν μπορούμε να δώσουμε λύση, θα τη δώσουμε»

Ειδικότερα, ο νέος Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ζήτησε και έλαβε το λόγο, είπε δε στους συγκεντρωθέντες τα εξής:

«Εμείς εδώ είμαστε για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των συνδημοτών μας. Είμαστε εδώ για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας. Για να το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες ως Δήμος. Για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες ως Δήμος, πρέπει να στελεχώσουμε τις δομές του Δήμου, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες. Εμείς, ως Δήμος Καλαμάτας, είμαστε υπέρ των σταθερών σχέσεων εργασίας και όχι των συμβάσεων, οι οποίες είναι ορισμένου χρόνου. Αυτό είναι το πρώτο.

Το δεύτερο που θέλω να σας πω είναι ότι εμείς δεν είμαστε Βουλή των Ελλήνων, προφανώς. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το άρθρο 103 του Συντάγματος (σ.σ. απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και οι συγκεντρωθέντες ζητούν την κατάργησή του). Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το αναθεωρητικό τμήμα της Βουλής

Είμαστε εδώ ως νέα Δημοτική Αρχή από Δευτέρα, όποτε θέλετε, να έρθετε στο γραφείο, να συζητήσουμε και για το συγκεκριμένο θέμα και αν μπορούμε να δώσουμε λύση, θα τη δώσουμε. Αν η λύση είναι παράνομη και δεν μπορούμε, δε θα τη δώσουμε.

Το τρίτο που θα πω: Σε όλα τα δικαστήρια που έκαναν οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας, ήμουνα εκεί στα δικαστήρια να υποστηρίξω τη θέση τους, να πω ότι πραγματικά προσπαθούσαν και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθω και να το πω και στο δικό σας δικαστήριο αν με καλέσετε, να συνομολογήσω δηλαδή επί των πραγματικών γεγονότων ότι καλύπτετε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είστε απαραίτητοι στη δουλειά σας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.