Στο μονοπάτι του Μαινάλου με τον Ορειβατικό

0

Στο μονοπάτι του Μαινάλου, το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα που βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου, θα πεζοπορήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, την Κυριακή 07/10/18, σε μια μαγευτική διαδρομή μέσα στην πλούσια αρκαδική φύση με τα υπέροχα ελατοδάση του Μαινάλου όπου μαζί με συστάδες δρυών, πρίνων, πεύκης και κέδρων συνθέτουν μια σπάνια φυσική σύνθεση.

Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που θα ξεκινήσει από τη Στεμνίτσα και θα ολοκληρωθεί στη Δημητσάνα, δύο από τους σημαντικότερους οικισμούς της Πελοποννήσου και από τους πιο γραφικούς της Αρκαδίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περπατήσουν σε καλντερίμια και γεφύρια, θα συναντήσουν σημαντικά αξιοθέατα όπως είναι η Μονή Προδρόμου, η Μονή Φιλοσόφου, τον επιβλητικό Λούσιο ποταμό και το εντυπωσιακό Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Μαζί με την υπέροχη φύση, όλα αυτά συμπληρώνουν ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό παζλ, όπου οι μετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με την παρέα του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.

  • Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 π.μ. την Κυριακή από τα γραφεία του Συλλόγου.
  • Βαθμός δυσκολίας: 2 (μέτριας δυσκολίας – κατάλληλη για αρχάριους)
  • Ώρες πορείας: 5
  • Αρχηγός εξόρμησης Κων/νος Κωνσταντόπουλος, τηλ. 6942233010.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο) από Δευτέρα-Παρασκευή τις ώρες 21:00-22:30 μ.μ. στο τηλέφωνο 27210-97733.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.