Στο εδώλιο ο Δήμαρχος Καλαμάτας λόγω αθίγγανων

0

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΈΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας θα καθίσει αύριο Τετάρτη (7/7/18) ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, γιατί δεν μερίμνησε να υλοποιηθεί απόφαση κατεδάφισης 64 αυθαίρετων κατασκευών αθίγγανων.

Πρόκειται για απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου του Αυγούστου του 2014 για κατεδάφιση 64 κατασκευών αθίγγανων στην περιοχή Αγίας Τριάδας, βορείως του Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας.

Τίς ίδιες κατηγορίες με αυτές του Δημάρχου Καλαμάτας αντιμετωπίζουν και 3 στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που και αυτά θα δικαστούν αύριο.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ «ΓΚΕΤΟ» ΖΗΤΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Την ανάγκη ύπαρξης ενός τοπικού σχεδίου δράσης, με σκοπό τον άμεσο τερματισμό λειτουργίας του γκέτο της Αγίας Τριάδας», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Δυτικής Πόλης Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Παράλληλα σημειώνεται ότι «η στοχοποίηση και κατηγοριοποίηση συμπολιτών μας είναι απαράδεκτο φαινόμενο κι επικίνδυνο για την δημοκρατία».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η οργάνωση μας έχει τοποθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν με ανακοίνωση στον τοπικό τύπο κι έχει προσκαλέσει τους αρμόδιους φορείς για την ανάγκη ύπαρξης ενός τοπικού σχεδίου δράσης, με σκοπό τον άμεσο τερματισμό λειτουργίας του γκέτο της Αγίας Τριάδας. Σχέδιο το οποίο πρέπει να βασίζεται στην ουσιαστική στήριξη των μετακινούμενων τσιγγάνων ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αποδυνάμωση του πολιτικού, κοινωνικού και χωροταξικού αποκλεισμού που υφίστανται οι συνδημότες μας Ρομά που ζουν στην περιοχή αλλά και των ευπαθών κατοίκων της.

Τονίζουμε πως η στοχοποίηση και κατηγοριοποίηση συμπολιτών μας είναι απαράδεκτο φαινόμενο κι επικίνδυνο για την δημοκρατία.

Υπερασπιζόμαστε πολιτικές μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή κι ακυρώνουν στην πράξη απαράδεκτες ρατσιστικές αντιλήψεις σαν κι αυτές που εξέφρασε ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Δαβάκης Άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως τις πολιτικές μας τις χωρίζει το χάος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.