Στούπα: Το 1ο Γυμνάσιο στα μέρη του Καζαντζάκη

0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2018 τη Δυτική Μάνη, στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής τους.

Σκοπός της εκδρομής ήταν να ξεναγηθούνε, στα μέρη όπου έδρασε ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς πριν από 101 χρόνια στη Στούπα, και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία τους.

Η ξενάγηση έγινε από την Αντιπρόεδρο και Έφορο του Τμήματος Λαογραφίας του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», Κατερίνα Γεωργιλέα- Εξαρχουλέα, και τη Γραμματέα του, Μαρία Θεοδωρακέα, ύστερα από ραντεβού που είχε προηγηθεί τηλεφωνικά, μέρες πριν.

«Το Δ.Σ. του σωματείου «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» απευθύνει πολλά συγχαρητήρια στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας Νικόλαο Πεφάνη, καθώς και στους συνοδούς καθηγητές Αγνή Καρπούζη, Χρυστάλλα Τηλέμαχου, Ευαγγελία Παπαδογιαννάκη, Ευσταθία Σπίνου και Μαρία Σπυρέα, για την πρωτοβουλία αυτή και εύχεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλα σχολεία!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» και προστίθεται: «Το σωματείο ΝΑΡΤΟΥΡΑ είναι στη διάθεση πάντα, για όποια συνεργασία με σχολεία και φορείς!».

Συνεχίζεται εξάλλου ο παιδικός-εφηβικός διαγωνισμό διηγήματος που έχει προκηρύξει από τις 2 Απριλίου 2018, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των διηγημάτων την 31η Δεκεμβρίου 2018 και αφορά σε παιδιά από όλη τη Μεσσηνία από 10 ως 16 χρόνων.

Ο διαγωνισμός είναι ενταγμένος στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.