Στους καταρράκτες της Νεμούτας με τον Ορειβατικό

0

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει πεζοπορία στους καταρράκτες της Νεμούτας την Κυριακή 29/07/2018.

Ο ποταμός Ερύμανθος πηγάζει από το ομώνυμο βουνό κοντά στο χωριό Αγράμπελα (Πορετσό) στην Αχαία και διανύοντας περίπου 60 χλμ καταλήγει στον Αλφειό. Βγαίνοντας από τα όρια της Αχαΐας αποτελεί το φυσικό σύνορο Ηλείας – Αρκαδίας. Στο διάβα του οι εικόνες που μας δίνει είναι μοναδικές. Παραδοσιακά γεφύρια, παλιοί νερόμυλοι, πλούσια βλάστηση και ορμητικά νερά συναντάνε τους ορεινούς όγκους της βόρειας Πελοποννήσου συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Ένα από τα πολλά κρυμμένα μυστικά του Ερυμάνθου είναι οι καταρράκτες του. Δύσκολα προσβάσιμοι ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση που δημιουργούν τα νερά του ποταμού δημιουργούν το δικό τους «άγριο σκηνικό» με τα ορμητικά νερά να πέφτουν από 10, 20 ακόμα και περισσότερα μέτρα σε κάποιους από αυτούς.

Στο χωριό Νεμούτα στην Ηλία, δίπλα στο φαράγγι του Ερυμάνθου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει οχτώ εντυπωσιακούς καταρράκτες με διαφορετικά ύψη. Οι καταρράκτες έγιναν γνωστοί τελευταία όταν δύο κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να «ασχοληθούν» περισσότερο, «χαρτογραφόντας» τη θέση τους αλλά και τις πεζοπορικές διαδρομές που απαιτούνται για να φτάσει ο επισκέπτης σε αυτούς.

Ξεναγός στο ταξίδι μας στη Νεμούτα θα είναι ο Νίκος Σιάκκουλης, ένας από τους δύο κατοίκους της περιοχής που έκαναν γνωστούς τους καταρράκτε.

Καθώς η συγκεκριμένη πορεία γίνεται παράλληλα στο ποτάμι, σε κάποια σημεία ίσως απαιτηθεί διάσχιση του ποταμού, οπότε θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και επιπλέον ρούχα και μαγιό.

Βαθμός Δυσκολίας: 1+ (κατάλληλος για αρχάριους με σχετικά καλή φυσική κατάσταση, το + είναι για κάποιες τεχνικές δυσκολίες και το περπάτημα στο νερό).

Ώρες Πορείας: 4-5

Για δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν έγκρισης του Αρχηγού της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, παράκληση για έγκαιρη ενημέρωση του Συλλόγου

Γίνονται δεκτές συμμετοχές την τελευταία στιγμή εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Αναχώρηση από Καλαμάτα την Κυριακή 29-7-2018 και ώρα 07:30π.μ., με προορισμό τη Νεμούτα.

Αρχηγός Ορειβατικής Ομάδας: Μπίρου Νατάσσα, τηλ.: 6979104433

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον παρακάτω εξοπλισμό:

  1. Ορειβατικό, ή αθλητικό παπούτσι
  2. Σακίδιο
  3. Μπατόν (προαιρετικά)
  4. Νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο).
  5. Μαγιό, Αντιηλιακό, Καπέλο, Γυαλιά ηλίου.
  6. Έξτρα ρούχα, Παπούτσια.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.