Στον δρόμο προς Πύλο επιμένει η Ένωση Ξενοδόχων

0

«Χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές μας, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας, η οποία αποτιμώντας τα αποτελέσματα, της φετινής περιόδου σημειώνει πως «ο νομός μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στις υπόλοιπες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος που έτρεξαν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ανοδική πορεία».

Καλεί δε «τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του νομού Μεσσηνίας να στρέψουν την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προβάλλονται για πολλά χρόνια στην εξέλιξη της κατασκευής του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη», θέμα που τέθηκε σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας έχει ως εξής:

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει τη θέση της σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τις υποδομές και τα οδικά δίκτυα. Κλείνοντας η φετινή τουριστική περίοδος και αποτιμώντας τα αποτελέσματα, ο νομός μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στις υπόλοιπες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος που έτρεξαν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ανοδική πορεία.

Η Μεσσηνία παραμένει καθηλωμένη και δέσμια των χρόνιων προβλημάτων της που λιμνάζουν χωρίς πρόοδο, σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης, έτσι ώστε να ακυρώνεται κάθε προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές μας, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται.

Καλούμε τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του νομού Μεσσηνίας να στρέψουν την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προβάλλονται για πολλά χρόνια στην εξέλιξη της κατασκευής του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη.

Τα παραπάνω ζητήματα εξέθεσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημ. Καραλής και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης στον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για το αμέριστο ενδιαφέρον του και την βούλησή του να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.