Στον “αέρα” το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

0
ΟΙ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, βρίσκεται στον “αέρα”, από το βράδυ της Πέμπτης όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ με πανό και φωνάζοντας συνθήματα εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού, λίγο πριν την τελετή έναρξης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και την εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας Εργατών και ματαίωσαν τις εκδηλώσεις.

Το πρωί της Παρασκευής (15/3/19) επρόκειτο να αρχίσει το Συνέδριο στο ξενοδοχείο “Elite Resort” της Καλαμάτας, αλλά εμποδίστηκαν από τα μέλη του ΠΑΜΕ, οι σύνεδροι, όπως άλλωστε και σήμερα Σάββατο (16/3/19) το πρωί, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσουν ποτέ οι εργασίες του.

Σήμερα το πρωί εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Οδό Ναυαρίνου στο ύψος του ξενοδοχείου “Elite” στο συνεδριακό κέντρο του οποίου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν. Η Αστυνομία που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου, απαγόρευε στα αυτοκίνητα να κατευθυνθούν προς Ανατολάς, λόγω των συγκεντρωμένων στο οδόστρωμα έξω από το ξενοδοχείο.

Συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ στην οδό Ναυαρίνου, σήμερα, στο ύψος του ξενοδοχείου «Elite»

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει ότι 53 τουλάχιστον από τους 400 περίπου Συνέδρους, δεν έχουν την απαραίτητη νομιμοποίηση, είτε γιατί πρόκειται για εκλεγμένους με διάτρητες διαδικασίες είτε γιατί πρόκειται για διευθυντικά στελέχη και εργοδότες που σύμφωνα με τους ίδιους «δεν έχουν θέση στην Συνομοσπονδία των εργατών».

Χθες Παρασκευή από το πρωί υπήρχε διένεξη μεταξύ του ΠΑΜΕ και της υπόλοιπης διοίκησης της ΓΣΕΕ, σχετικά με τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου. Η μεν διοίκηση Παναγόπουλου, υποστήριζε την άποψη να εισέρχονται στον χώρο όσοι είχαν κάρτες Συνέδρου και η νομιμοποίηση των Συνέδρων να γίνει στη συνέχεια, το δε ΠΑΜΕ απαιτούσε να μπουν στον χώρο, μονάχα όσοι Σύνεδροι δεν αμφισβητούνται για τον τρόπο που εξελέγησαν.

Μεταξύ των περίφημων αυτών 53, που το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει ότι δεν έχουν την απαραίτητη νομιμοποίηση, γιατί πρόκειται για διευθυντικά στελέχη και εργοδότες βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους παρεμφερείς με εκείνους που καθυστερεί και η έναρξη του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρός του, δεν εξελέγη για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και τα στελέχη του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν ότι βρίσκεται στο Συνέδριο, καθώς φέρεται να εκλεγεί από… άλλη Ομοσπονδία, κάτι που απαγορεύεται.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που έχει καταθέσει το ΠΑΜΕ, μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος Ανώνυμης Εταιρείας που είχε σχέση με το Καζίνο, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προσφέρθηκε να παραιτηθεί από Σύνεδρος «για να ξεκινήσει το Συνέδριο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επειδή το διακύβευμα της μη διεξαγωγής του συνεδρίου της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, της ΓΣΕΕ, είναι…

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Καραγεωργόπουλος στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από νωρίς το πρωί είχε δημιουργηθεί κλίμα έντασης έξω από το συνεδριακό κέντρο του “Elite”. Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και ήδη συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την κλειστή πόρτα του συνεδριακού κέντρου και φώναζαν συνθήματα, ζητώντας να μην πάρουν μέρος στο συνέδριο οι μη νόμιμοι, όπως υποστήριζαν, σύνεδροι.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ παρέμειναν έξω από το συνεδριακό καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ λίγα λεπτά πριν ανοίξουν οι πόρτες, το απόγευμα υπήρξε νέα ένταση και ανταλλαγή συνθημάτων με μέλη άλλης συνδικαλιστικής παράταξης. Τελικά έπειτα από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν και μετά από 10 ώρες διαβουλεύσεων, στις 7:30 το απόγευμα, άνοιξαν οι πόρτες του συνεδριακού κέντρου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, όμως τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την μη νόμιμη παρουσία συνέδρων, με αποτέλεσμα, έπειτα από περίπου δύο ώρες, να σταματήσουν οι διαδικασίες και να αποχωρήσουν όλοι.

Μέλη του ΠΑΜΕ με πανό και συνθήματα εισβάλουν στο Μέγαρο Χορού

Στην αρχή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «το συνέδριο γίνεται σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό», προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «αξία έχει αν θα υπάρξει δημοκρατικό συνέδριο».

Στην συνέχεια κάλεσε «τους εκλεγμένους συνέδρους, οι οποίοι έχουν πάρει κάρτα συνέδρου να αποχωρήσουν από την αίθουσα», γιατί, όπως σημείωσε, «στην αίθουσα αυτή δεν είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι για το συνέδριο» .

Νωρίτερα ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εμείς ζητάμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ και να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες» προσθέτοντας:

«Πρέπει να επιστραφούν όλες οι κάρτες, που έχουν μοιραστεί σαν μαρουλόφυλλα τις προηγούμενες μέρες, να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται με βάση το καταστατικό, να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους νόθους, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών.»

Τελικά, το συνέδριο δεν ξεκίνησε την Παρασκευή.

“O NOMOΣ KAI TO KATAΣTATIKO THΣ ΓΣEE EINAI AΔIAΠPAΓMATEYTA ΓIA TH ΔIEΞAΓΩΓH TOY 37ου ΣYNEΔPIOY”

Από την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Χορού

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ αναφέρονται τα εξής:

«Με τραμπουκισμούς και αυταρχική συμπεριφορά το ΠΑΜΕ προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Με ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, προχώρησαν σε κατάληψη σήμερα το βράδυ της αίθουσας την οποία έχει ενοικιάσει η Συνομοσπονδία για τη διεξαγωγή των εργασιών.

Χρησιμοποιώντας φθηνή προπαγάνδα το ΠΑΜΕ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού για να αποτρέψει μία σημαντική δημοκρατική διαδικασία για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις για τις οποίες είναι υπόλογοι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Εμείς δε θέλουμε να βάλουμε τους ανθρώπους να αυτοδικούν. Τέτοιες πρακτικές είναι μακριά από τη λογική μας, τη θέση και τη στάση μας.

Εμείς θέλουμε και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να γίνει ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στο οποίο θα τηρηθεί ο νόμος και όχι ο νόμος α λα κάρτ που το ΠΑΜΕ επιθυμεί.

Οι διαδικασίες του Συνεδρίου πρέπει και θα προχωρήσουν σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό».

Η ΝΔ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ προστίθεται: «Θα πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν ότι εν έτει 2019, κάθε μορφή βίας δεν έχει καμία θέση, ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα».

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε δηλώσεις που έκανε από την Καλαμάτα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σχετικα με το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ανέφερε ότι «καταδικάζουμε τις απαράδεκτες ενέργειες του ΠΑΜΕ που με την άσκηση βίας επιχειρεί να παρεμποδίσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ». Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλει την τήρηση του νόμου απέναντι σε ενέργειες βίας, που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.