Στη θάλασσα για… “τα σαγόνια του καρχαρία”

0

Την ταινία (Θρίλερ – Δράμα), διάρκειας 124 λεπτών,  “Τα σαγόνια του καρχαρία” (Jaws), του 1975, προβάλει η “Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας” σήμερα Τρίτη (07/08/2018), στη θάλασσα, “Elite Hotel City Resort” (Ανατολική Παραλία Καλαμάτας), με ελεύθερη είσοδο. Σκηνοθεσία Steven Spielberg. Παίζουν: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Βρισκόμαστε στο Άμιτυ, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όταν ο καινούργιος σερίφης της πόλης Brody, ανακαλύψει  σε μία ερημική παραλία το θύμα ενός λευκού καρχαρία, προτείνει στον δήμαρχο να κλείσουν οι παραλίες του νησιού. Όμως τα γεγονότα που ακολουθούν, αποτελούν πλέον κινηματογραφική ιστορία!

Τα Σαγόνια του Καρχαρία, δημιούργημα του Steven Spielberg, θεωρούνται απο πολλούς, μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα απο τα πρώτα καλοκαιρινά «μπλοκμπάστερ» του Χόλλυγουντ και όχι άδικα. Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες, τα ειδικά εφέ, καθώς και η μουσική υπόκρουση του μοναδικού John Williams, χαρίζουν στο κοινό δύο ώρες γεμάτες σασπένς, αγωνία και φόβο.

Η ταινία έχει κερδίσει 3 Βραβεία Όσκαρ (Μοντάζ, Μουσικής και Ήχου), ο ίδιος ο Spielberg ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ενώ η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου την έχει κατατάξει στις καλύτερες ταινίες του αιώνα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.