Στη Βουλή το ψήφισμα του Πε.Συ. για τη δακοκτονία

0

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος κατέθεσε το Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το οποίο «αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίαση του στις 5/5/2020 το παρακάτω ψήφισμα με το οποίο ζητάει από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας για την ορθή εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας 2020 και για την ανάγκη στήριξης των αγροτών».

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «μετά την ενημέρωση από τον κ. Περιφερειάρχη ότι υπάρχει αρνητική απάντηση του κ. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ομόφωνα καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να προχωρήσει σε:

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος 1.215.000 ευρώ ώστε να φτάσει στα 5.500.000 ευρώ ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε. αλλά και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του προγράμματος.
  • Να διπλασιαστεί σχεδόν αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας ώστε να φτάσει στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος.
  • Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ.
  • Να ακυρωθούν οι περικοπές ώστε να έχουν δυνατότητα μετακινήσεων οι γεωπόνοι δακοκτονίας σύμφωνα με τις ανάγκες εκτέλεσης του προγράμματος ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και φυσικά να αμείβονται για το σύνολο των μετακινήσεων τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο ίδιο ψήφισμά του «τονίζει ότι είναι πολύ μεγάλη παράλειψη το γεγονός ότι οι μόνοι σχεδόν που έχουν μείνει εκτός των μέτρων στήριξης από τις συνέπειες του κορονοϊού είναι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες» και «Καλεί ομόφωνα την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα:
α) στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών ώστε να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα τους για να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παράγουν και
β) στήριξης της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων τους».

Καταλήγοντας, σημειώνεται στο ψήφισμα του Πε.Συ, ότι «αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης θα έχει η κυβέρνηση ευθύνες μεγάλες για την παραγωγική καταστροφή που θα προκύψει στη χώρα και την ακραία φτωχοποίηση των αγροτών κτηνοτρόφων και ψαράδων που θα συμβεί».

  • Δείτε εδώ ολόκληρο το ψήφισμα του Πε.Συ.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.