Στη Βουλή τα προβλήματα των Περιφερειακών Ιατρείων

0
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε o Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης την επιστολή του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος που αφορά την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή η έλλειψη ιατρών δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας στα Περιφερειακά Ιατρεία Κορώνης, Μεθώνης και Φοινικούντας ενώ το αγροτικό ιατρείου Ρωμανού δεν λειτουργεί καν, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς λόγω ηλικίας ή και νοσημάτων να καλούνται να μετακινηθούν, εν μέσω πανδημίας, σε μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν.

Παράλληλα το πρόβλημα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις εν όψει της αρχής της τουριστικής περιόδου, όπου θα αυξηθούν τα ιατρικά περιστατικά και οι ανάγκες περίθαλψης λόγω των παραθεριστών.

Ο Αλ. Χαρίτσης ζητά τις άμεσες απαντήσεις του Υπουργού Υγείας όσον αφορά την ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα τόσο των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όσο και συνολικά της πρωτοβάθμιας υγείας του νομού Μεσσηνίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.