Στη Βουλή η δικογραφία για Αλ. Χαρίτση & Αλ. Φλαμπουράρη

0
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ FOLLI FOLLI ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΜΕ EMAIL

Διαβιβάζεται στη Βουλή μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie για τους δύο πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση αμελλητί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Τα ονόματα των δύο υπουργών, όπως και του πρ. συναδέλφου τους Σταύρου Αραχωβίτη (βουλευτή Λακωνίας), περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας Νικόλα Σάκκο προς τον προφυλακισμένο πλέον ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της Folli Folli Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, μέσω της οποίας τον ενημέρωνε για παρεμβάσεις από τα προαναφερόμενα τότε κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον υπάρχει ειδική αναφορά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του τότε βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτηρίζεται “μπροστάρης” στην προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας και αναφέρεται και το ποσό των 80 χιλιάδων €, για το οποίο ο ίδιος ο πρώην βουλευτής έχει δηλώσει ότι ήταν χορηγία για νοσοκομείο της περιοχής του

Η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie διαβιβάζεται πλέον στη Βουλή, κατά το μέρος που αφορά σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δυο πρώην υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση. Στο εισαγγελικό έγγραφο διαβίβασης του φακέλου στη Βουλή σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι ο φάκελος πάει στη Βουλή προς διερεύνηση για «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων διαλαμβανομένων στην έκθεση της αρμοδίας ανακρίτριας κατ΄άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από υπουργούς, βουλευτή και φυσικά πρόσωπα».

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Στ. Αραχωβίτη, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται επίσης στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας και του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για άρση της ασυλίας του και όχι με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών που κινείται για τους άλλους δύο πρώην υπουργούς Αλ. Φλαμπουράρη και Αλ. Χαρίτση, προκειμένου η Εισαγγελία να μπορέσει να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως τυχόν συμμετόχου σε πράξεις πρώην Υπουργών και φυσικών προσώπων.

Για τον πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα επιλαμβάνεται η τακτική δικαιοσύνη καθώς δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του. Ως εκ τούτου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (24/12/2020) παρουσιάστηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, Αλέξανδρος Φλαμπουράρης και Σταύρος Αραχωβίτης και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του Νικολάου Σάκκου, στελέχους της Folli Follie, και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Μηνυτήρια αναφορά “για τις ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές” στο πρόσωπο του, υπέβαλε την ίδια ημέρα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, δηλώνοντας ότι “η αλήθεια θα λάμψει στη Δικαιοσύνη και οι συκοφάντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου”.

ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ: ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε: “Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση κατά την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως κάθε πολίτη, να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Με αυτήν την έννοια, όποιος από εδώ και πέρα υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.