Στην Πύλο οι 65 παράτυποι μετανάστες

0

Στην Πύλο μεταφέρθηκαν με πλωτό του Λιμενικού Σώματος, αργά σήμερα (13/9/19) το μεσημέρι, 65 παράτυποι μετανάστες, από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μεταξύ των οποίων  8 παιδιά και ισάριθμες γυναίκες.

metanastes 3

Οι μετανάστες επιβαίνοντες σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, με προορισμό την Ιταλία, έμειναν από καύσιμα κοντά στην νήσο Πρώτη, με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο και να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, ειδοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο κινητοποίησε αεροσκάφος, περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και παραπλέοντα πλοία.

metanastes 4

Τελικά οι 65 παράτυποι μετανάστες, μεταφέρθηκαν με πλωτό του Λιμενικού στην Πύλο και οδηγήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, όπου η προσωρινή φιλοξενία τους γίνεται με ευθύνη του δήμου Πύλου Νέστορος.

Ανακρίσεις διενεργεί το Λιμεναρχείο Πύλου.

metanastes 5

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εκδόθηκε σχετικά το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο συμβάντων:
«Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα πέντε (65) αλλοδαπών προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές  Αρχές Πύλου, Καλαμάτας και Κατάκολου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , για την ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.
metanastes 6
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. πληρώματα των οποίων εντόπισαν το παραπάνω σκάφος, 27 ν.μ. δυτικά της Πύλου και περισυνέλεξαν με ασφάλεια εξήντα πέντε (65) αλλοδαπούς.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου, ενώ Ναυαγοσωστικό σκάφος που έφτασε στην περιοχή ρυμούλκησε το ιστιοφόρο στο λιμένα Πύλου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ανωτέρω αλλοδαπών¨».

panoskaltsisΦωτογραφίες:

Δημ. Πανοσκάλτσης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.