Στην Καλαμάτα πιλότοι με ειδικές ανάγκες που κάνουν το γύρο του κόσμου

0

Δύο πιλότοι με παραπληγία, ο Guillaume Feral από τη Γαλλία και ο Mike Lomberg από τη Νότια Αφρική, με τα δύο ειδικά τροποποιημένα μονοκινητήρια αεροπλάνα που χειρίζονται, έκαναν στάση στην Καλαμάτα, για να επισκεφθούν και το κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση». Οι πιλότοι σχεδιάζουν να κάνουν το γύρο του κόσμου, διανύοντας σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 μηνών, απόσταση 80.000 χιλιομέτρων. Σε 400 περίπου ώρες πτήσης θα επισκεφθούν 40 χώρες σε 6 Ηπείρους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα τους καλωσόρισε στην Καλαμάτα, ανέφερε ότι η πόλη είναι φιλική προς τα άτομα με αναπηρία και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα. Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους πιλότους που επέλεξαν μια από τις στάσεις τους να είναι η πόλη μας, τους μετέφερε εκ μέρους όλων, το θαυμασμό για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε καλές πτήσεις.

Οι πιλότοι ευχαρίστησαν όλους όσοι βοηθούν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, ευχαρίστησαν το Δήμο Καλαμάτας και το Κέντρο Αποκατάστασης Διάπλαση για τη φιλοξενία.

Η πρωτοβουλία «Handflight around the world» υλοποιείται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Handflight» που ιδρύθηκε το 2007 στην Ελβετία και έχει το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών με πιλότους με ειδικές ανάγκες. Η οργάνωση αυτή, ευελπιστεί να προσφέρει όραμα και νέες συγκινήσεις σε άτομα με αναπηρία, να αλλάξει την οπτική της κοινωνίας απέναντι στα άτομα αυτά και να βοηθήσει στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.