Στην Καλαμάτα οι 77 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν ΝΔ της Πύλου

0
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΩΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 77 αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών του ιστιοφόρου σκάφους που τους μετέφερε, προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο Δήμος Καλαμάτας προσέφερε νερό, τροφή και κλινοσκεπάσματα στους διασωθέντες συνανθρώπους μας, ενώ εγκατέστησε και χημικές τουαλέτες στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού, τις οποίες διέθεσε για την προσωρινή στέγασή τους το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ν.Δ. της Πύλου, εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος ονόματι “DURU” σημαίας Τουρκίας από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.), με 77 αλλοδαπούς επιβαίνοντες και 2 αλλοδαπούς διακινητές.

Στην περιοχή έσπευσε άλλο περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ αργότερα συνέδραμε στην μεταφορά και ιδιωτικό Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος. Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν ασφαλώς πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Καλαμάτας. Συνελήφθησαν οι 2 αλλοδαποί διακινητές με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Επίσης το εν λόγω ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και κατασχέθηκε. 

Οι αλλοδαποί, στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού, οι οποίες διατέθηκαν για την προσωρινή στέγασή τους
Το ιστιοφόρο σκάφος ονόματι “DURU”, σημαίας Τουρκίας, στο λιμάνι της Καλαμάτας

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.