Στην Βουλή από τον Αλ. Χαρίτση το θέμα των πυρηνελαιουργείων

0

Για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ‎Κωστή Χατζηδάκη, οβουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των μονάδων που βρίσκονται δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, όπως στο Μελιγαλά.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Χαρίτσης, πρόκειται για μια διαχρονική απειλή για την υγεία των κατοίκων αλλά και για την προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής η οποία, εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, έχει επιτείνει το πρόβλημα. Οι πυκνές εκνεφώσεις, οι εκπομπές οσμών και η ρύπανση των επιφανειακών υδάτων και του υδροφόρου ορίζοντα, όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα και με την ρύπανση του ποταμού Αρι, καθιστούν την κατάσταση τραγική, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του δήμου Οιχαλίας όπου δραστηριοποιούνται οι περισσότερες μονάδες, στην Καλαμάτα αλλά και σε άλλες πόλεις του νομού.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, ζητά την επείγουσα παρέμβασή του με νομοθετική ρύθμιση για ενιαίο καθεστώς περιβαλλοντικών όρων βάσει των οποίων θα λειτουργούν απαρέγκλιτα όλες οι μονάδες πυρηνελαιουργείων, καθώς και να εξετάσει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των μονάδων που βρίσκονται δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, όπως στον Δήμο Οιχαλίας, σε κατάλληλους χώρους που δεν θα οχλούν.

  • Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης
μοιραστειτε το:

Comments are closed.