Στα 16 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Περιφέρεια

0

Από ένα κρούσμα της ημέρα καταγράφονται το τελευταίο τριήμερο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έτσι από τα 14 κρούσματα την Τετάρτη, σήμερα Παρασκευή, 3 Απριλίου φτάσαμε στα 16 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την πρωινή (9 π.μ.) ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη, κατά την -υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 11 άνδρες και 5γυναίκες.

Ειδικότερα το τελευταίο τριήμερο η εικόνα με τα κρούσματα στην Περιφέρεια είναι η εξής:

 • 1/4/2020: Αργολίδα 2, Αρκαδία 3, Λακωνία 1 και Μεσσηνία 8
 • 2/4/2020: Αργολίδα 3 (όπου προστέθηκε ένα ακόμα κρούσμα σήμερα), Αρκαδία 3, Λακωνία 1 και Μεσσηνία 8
 • 3/4/2020: Αργολίδα 3, Αρκαδία 3,Κορινθία 1, Λακωνία 1 και Μεσσηνία 8

Σύμφωνα με τα δείγματα που εστάλησαν προς εξέταση από το νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν 4 θετικά στον κορωνοϊό. Όμως σύμφωνα με διευκρινίσεις από τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα καταγράφονται στις περιοχές όπου έχουν δηλώσει διεύθυνση κατοικίας ή οικογενειακή μερίδα, ασχέτως αν δεν κατοικούν εκεί.

Στο μεταξύ, επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για το θέμα του κορωνοϊού και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με την στήριξη του πληθυσμού εν όψει του Πάσχα είχε σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

“Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τo κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε δεκαέξι (16) και αναλυτικότερα:

 • ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)*
  Σημειώνεται ότι με τη νέα αναφορά του ΕΟΔΥ τα δύο περιστατικά καταχωρίσθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, παραμένουν δε μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση και στην Π.Ε. Αργολίδας εμφανίζεται στην αναφορά: ένα (1)*
 • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
 • ΠΕ Κορινθίας: ένα (1)
 • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
 • ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ένδεκα άνδρες (11) και πέντε γυναίκες (5).

Εκ των κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και έξι (6) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 • Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι πίνακες με τα είδη και τις δαπάνες που έχουν γίνει ανά Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης και αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς πίνακες, ανά Π.Ε.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.