Στα 15 πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια

0
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Κατά ένα αυξήθηκαν σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία σήμερα είναι 15 συνολικά σύμφωνα με την πρωινή (9 π.μ.) ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής. Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (11 άνδρες και 4 γυναίκες), 2 έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και 5 νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 3 (όπου προστέθηκε ένα ακόμα κρούσμα σήμερα), στην Αρκαδία 3, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

“Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη  επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε 15 και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
  • ΠΕ Κορινθίας: μηδέν (0)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
  • ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 11 άνδρες και 4 γυναίκες.

Εκ των κρουσμάτων 2 έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και 5 νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην υπηρεσία μας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  • Δείτε εδώ την ανακοίνωση του κ. Διαμαντόπουλου.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.