“Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες”

0
ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΣΤΟΝ ΥΦ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Ι. ΤΣΑΚΙΡΗ

Διαδικτυακή συνάντηση είχαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2021, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη, στον οποίον κατέστησαν σαφές ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Ζήτησαν δε ουσιαστικά μέτρα από την Κυβέρνηση τα οποία θα τους βοηθήσουν να επανακτήσουν την κανονικότητα στην ζωή τους αλλά και στις επιχειρήσεις τους ειδάλλως οι προοπτικές είναι δυσοίωνες και αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις θα βάλουν οριστικό λουκέτο. Όπως επεσήμαναν, πολύ λίγοι επιχειρηματίες κατάφεραν να ενταχθούν σε προγράμματα και να λάβουν οικονομική βοήθεια αντιμετωπίζοντας τώρα τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει άμεσα να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για να στηριχθούν.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανάγκες και τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι να παραμείνουμε όλοι όρθιοι, ζωντανοί περιμένοντας την επόμενη μέρα που θα έρθει η ανάκαμψη, η οποία, όπως υπογράμμισε, δεν θα αργήσει να έρθει.

«Η αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και με τον Υφυπουργό προσωπικά θα συνεχιστεί προς όφελος όλων μας και είμαστε βέβαιοι  ότι η κοινή προσπάθεια για την εξεύρεση γρήγορων και ουσιαστικών λύσεων σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε για τον κλάδο μας θα έχει αποτελέσματα», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΕ Ε.Σ.Ε.Ε.

Εξάλλου, μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε, χθες 10 Φεβρουαρίου 2021, συζήτηση μεταξύ του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) Γιώργου Καρανίκα.

Αντικείμενο της συζήτησης που έγινε, ύστερα από πρόσκληση του πρόεδρου της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιου Βαγενά, ήταν τα ανεπαρκή μέτρα που έχουν παρθεί έως τώρα από την κυβέρνηση και αναλύθηκε «το πλαίσιο που πρέπει να κινηθούμε όλοι από εδώ και πέρα για να διασωθεί ο κλάδος μας».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. «η συνεργασία θα είναι συνεχής, στενή και εποικοδομητική με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την όσο πιο γρήγορη ανάκαμψή τους. Με κοινές προσπάθειες και αγώνες θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.