Στα ίχνη του Παπαφλέσσα – Δεύτερος Σταθμός το Αμμουδερό

0

Αν και ακατοίκητο πλέον, το Αμμουδερό είναι από τα χωριά που ο Παπαφλέσσας πέρασε αφήνοντας το αποτύπωμα του λίγο πριν την ηρωική θυσία στο Μανιάκι. Οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης” παρουσιάζουν το έρημο Αμμουδερό και είναι ο δεύτερος σταθμός των πολιτιστικών διαδρομών στα ίχνη του Παπαφλέσσα.

Στόχος της δράσης και των συντονιστών (Γιάννη Λάσκαρη και Γιώργου Σταθόπουλου) είναι να “συστηθούν” ξανά τα χωριά αυτά τόσο στους Μεσσήνιους αλλά και στους επισκέπτες του τόπου, καθώς έχουν αφήσει το ίχνος τους στην ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη της Μεσσηνίας.

Το Αμμουδερό απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τον Κουτίφαρη και τα χωριά Πουλίτσι και Περδικόβρυση. Αφημένο στον χρόνο το Αμμουδερό, είναι άλλο ένα πολιτιστικό διαμάντι της Μεσσηνιακής υπαίθρου που ερήμωσε παρά την τρανή του παρουσία στην ιστορία της Μεσσηνίας και την αρχιτεκτονική του αξία.

Στο Αμμουδερό σήμερα συναντάς πέτρινα σπίτια δείγματα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής διαβαθμισμένα σε ιδανικές θέσεις με τη θέα στην ευρύτερη περιοχή να κόβει την ανάσα και να  προσδίδει στον περιηγητή  γαλήνη και ευδαιμονία.
Αναλυτική προσέγγιση γίνεται στην ιστοσελίδα: https://ammouderomessinias.blogspot.com

Χ.Τ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.