“Στήριξη νοικοκυριών” ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

0
ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Τη “θέσπιση του Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι βασικές βιοτικές ανάγκες των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την κρίση και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της 9χρονης στη Ρόδο”, προτείνουν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Χαρίτσης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους «τα αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τις οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του Covid-19 άρχισαν ήδη να εμφανίζονται με τον σκληρότερο τρόπο: η είδηση του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε από πείνα, έξω από έναν φούρνο στη Ρόδο, περιμένοντας μαζί με τη μητέρα της να πάρουν ψωμί, κάνει το γύρο των ΜΜΕ και είναι γροθιά στο στομάχι».

Οι βουλευτές τονίζουν ακόμα πως «από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και του επιβληθέντος lockdown, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει την ανάγκη για άμεση λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων» και προσθέτουν: «Ειδικά, στον τομέα του Τουρισμού η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά και περιοχές όπως η Ρόδος, που ο τουρισμός είναι η βασική οικονομική δραστηριότητα ήδη πλήττονται βαριά και η ύφεση θα βαθαίνει όλο και περισσότερο αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Αντιθέτως, αναλώνεται σε ενέργειες καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως να παρουσιάζει αριθμούς “θετικής ύφεσης”».

Στην ερώτηση αναφέρεται ακόμα:

«Επειδή οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 θα είναι καταστροφικές και θα θέσουν σε κίνδυνο βασικές βιοτικές ανάγκες και κοινωνικά δικαιώματα, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και στοχευμένα.

Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρξουν άλλα παιδιά που θα λιποθυμήσουν από την πείνα, όπως επισημαίνει η μητέρα της 9χρονης στη Ρόδο.

Επειδή η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να πάψει να ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή πολιτική –και μάλιστα με αδιαφανείς μεθόδους– και να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της χώρας, τα οποία θα αυξάνονται όσο η ύφεση θα βαθαίνει και ενώ η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για νέο κύμα της πανδημίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΠΔΕ) σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν άμεσα ούτως ώστε να εξασφαλιστεί κάθε οικογένεια, κάθε παιδί και εντέλει κάθε πολίτης αυτής της χώρας, που ανήκει στις κατηγορίες που αποδεδειγμένα πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας;
  2. Οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΠΔΕ) θα προβούν στη θέσπιση του Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξασφαλιστούν οι βασικές βιοτικές ανάγκες των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την κρίση και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της 9χρονης στη Ρόδο;
  3. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επιχορηγηθούν οι Δήμοι και να επαναλειτουργήσει το ταμείο επανασύνδεσης ρεύματος για δικαιούχους κατηγοριών Α και Β;»

Δείτε εδώ τη ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.