Στάση Εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

0

Συμπαράσταση στη πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος και των σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ) από το Δήμο Μεγαλόπολης, τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Μεγαλόπολης, τα πρωτοβάθμια σωματεία του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, τους τοπικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις Πελοποννήσου.

Σε Δελτίο Τύπου, του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ), αναφέρονται τα εξής:

Όπως μας έγινε γνωστό με πρόσφατο Δελτίο Τύπου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), της οποίας είμαστε μέλος, στη συνεδρίαση του στις 5-6-2019 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη Πανελλαδικής 3ωρης στάσης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13-6-2019, κατά τις πρώτες ώρες κάθε βάρδιας, στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης. Ήδη η ΟΜΕ επισκέφτηκε τους εργαζομένους στην Μεγαλόπολη και μίλησε μαζί τους για την σπουδαιότητα της επιτυχίας της απεργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021.
 • Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο.
 • Άμεση πληρωμή με τη σύμβαση της ΟΜΕ, όπως προβλέπει η επεκτασιμότητα της σύμβασης, των εργαζομένων που δουλεύουν σε εργολάβους για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
 • Την προσμέτρηση όλων των τριετιών των εργαζομένων και όχι ανά ειδικότητα  όπως παρανόμως υπολογίζεται, , από τη ΔΕΗ και τη Λιγνιτικη Μεγαλόπολης (ΔΕΝ προβλέπεται από την εφαρμοστέα ΣΣΕ προσμέτρηση αποκλειστικά ενσήμων ειδικότητας).
 • Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου μας από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης.
 • Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε ήδη 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών για να σταματήσουν οι άθλιες εργασιακές σχέσεις των 8μηνιτών και των εργολαβικών.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΜΠΟΥΡΣΙΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                               ΣΤΡΑΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
μοιραστειτε το:

Comments are closed.