Σπείρα διέπραξε 30 κλοπές στην Καλαμάτα με λεία 120 χιλ. €

0

Εξιχνιάστηκαν 30 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε σπίτια, στην Καλαμάτα, υποθέσεις για τις οποίες συνελήφθη προχθές (29.11.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, ενώ κατηγορούνται 4 ακόμη ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 31 ετών. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 120.000 €, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα, προχθές (29.11.2019) το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, εντοπίσθηκε όχημα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, στο οποίο επέβαιναν τα προαναφερόμενα (πέντε) άτομα και μη σταματώντας σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ο οδηγός του ταχύτητα, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκαταλείπονάς το τελικά, λίγο μετά. Ο 22χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ οι τέσσερις άλλοι ετράπησαν σε φυγή και διέφυγαν.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 έως και την 29.11.2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Καλαμάτα, διέπραξαν συνολικά 29 κλοπές-διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.

Από την προαναφερόμενη εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρυσαφικά, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 120.000 €, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας αυτών και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τους 4 ημεδαπούς που προαναφέρθηκαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.