Σπείρα έμπειρη σε κλοπές μετασχηματιστών

0

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 55 κλοπές και απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, συνελήφθησαν την Παρασκευή (3.7.2014) το μεσημέρι, στο Αργολικό Αργολίδας, 3 αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 40, 30, 26, καθώς και ένας 52χρονος, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν αλλοδαπό υπήκοο Ρουμανίας, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται, ενώ όλοι οι συλληφθέντες αλλοδαποί κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, από τα μέσα Νοεμβρίου του έτους 2014, έως και την Παρασκευή (3.7.2015), είχαν διαπράξει 26 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών, καθώς και 25 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ, από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, ενώ στη συνέχεια, διέθεταν τα χάλκινα περιτυλίγματα των μετασχηματιστών και τα καλώδια στον 52χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.
  • 6 χάλκινα περιτυλίγματα μετασχηματιστών.
  • Καλώδια υψηλής τάσεως και καλώδια χαλκού.
  • Διάφορα εργαλεία κοπής καλωδίων.
  • 2 κινητά τηλέφωνα.
  • 13 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ που ξεπερνά τις 283.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί και το άλλο μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.