Σημαντικές ζημιές από ισχυρούς ανέμους στην Άνω Μεσσηνία

0

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε περιοχές των Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας από ανεμοθύελλα που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη (24/9/2020).

Συγκεκριμένα επλήγησαν οι Κοινότητες Αγριλόβουνου, Ανδανίας, Ανθούσας, Διαβολιτσίου, Δεσύλλα, Ζευγολατιού, Ηλέκτρας, Καλλιρρόης, Καρνασίου, Μαγούλας, Μερόπης του Δήμου Οιχαλίας και οι ΔΕ Αυλώνας και Αετού του Δήμου Τριφυλίας. Οι ζημιές που παρατηρήθηκαν αφορούν κυρίως πτώσεις δένδρων στο οδικό δίκτυο, πτώσεις στύλων της ΔΕΗ, ζημιές σε σκεπές σπιτιών, καθώς και παράσυρση σταβλικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον ζημιές σημειώθηκαν και στην ελαιοπαραγωγή, με πτώσεις ελαιοδένδρων, σπάσιμο κλάδων και καρπόπτωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος περιόδευσε με υπηρεσιακούς παράγοντες στις πληγείσες περιοχές, επόπτευσε εργασίες καθαρισμού οδών και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη, έδωσε οδηγίες για γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών και επισκέφθηκε σταβλικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν. Επίσηε συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και είχε συνεργασία μαζί της σε θέματα αποκατάστασης των ζημιών και καταγραφής τους, ενώ «προωθήθηκε και η διαδικασία για την αποζημίωση των πληγέντων, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους οικείους Δήμους για τα αιτήματά τους», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ε. Μεσσηνίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.