Σε νέα μέτρα από τον Δήμο Καλαμάτας για τον κορονοϊό

0

Σε νέα μέτρα και πρωτοβουλίες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ειδικότερα προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, ενώ σε ότι αφορά την καθημερινή διαχείριση, αποφασίστηκε ο περιορισμός των επισκέψεων σε δομές του Δήμου και ξεκινάει διαδικασία θερμομέτρησης κατά την είσοδο στο Δημαρχείο, ενώ προβλέπεται η εκ περιτροπής λειτουργία Τμημάτων και όπου προβλέπεται εξ αποστάσεως. Στο πεδίο της διοίκησης, οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και οι συσκέψεις θα πραγματοποιούνται είτε με τηλεδιασκέψεις είτε με τηλεφωνικές συσκέψεις, όπως έκανε σήμερα η Διαπαραταξιακή του Δήμου. Ακόμη ο Δήμος Καλαμάτας, για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών του, σε σχέση με τη λήψη μέτρων έναντι του κορονοϊού ενεργοποίησε τηλεφωνική γραμμή και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Εξάλλου σε απολυμάνσεις δημόσιων χώρων προχώρησαν εξειδικευμένα συνεργεία, με εντολή του Δήμου, στην πόλη της Καλαμάτας και σε Δημοτικά Διαμερίσματα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα νεότερα δεδομένα υπήρξε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής του Δήμου, που λόγω των μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνική σύσκεψη. Επί τάπητος τέθηκαν τα στοιχεία που αφορούν το Δήμο και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται. Υπήρξε ενημέρωση όλων των επικεφαλής των συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου, για θέματα καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και διοίκησης.

Σε ότι αφορά την καθημερινή διαχείριση, περιορίζονται οι επισκέψεις σε δομές του Δήμου, γίνεται έκκληση προς όλους να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ξεκινάει διαδικασία θερμομέτρησης κατά την είσοδο στο Δημαρχείο, καθώς και καταγραφή στοιχείων όσων εισέρχονται στο κτήριο.

Σε ότι αφορά την λειτουργία του Δήμου, εκδόθηκε σχετική απόφαση, ενώ προβλέπεται η εκ περιτροπής λειτουργία Τμημάτων και όπου προβλέπεται εξ αποστάσεως.

Στο πεδίο της διοίκησης, οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και οι συσκέψεις θα πραγματοποιούνται είτε με τηλεδιασκέψεις είτε με τηλεφωνικές συσκέψεις. Στην κατεύθυνση αυτή οδηγίες έχουν δοθεί στο αρμόδιο Τμήμα του Δήμου, για την καλύτερη προετοιμασία της όλης διαδικασίας.

Επίσης, στη διάρκεια της Διαπαραταξιακής, ομόφωνα αποφασίστηκε, το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο, καθώς επίσης και η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς με αυστηρούς όρους.

Για ότι νεότερο, η Διαπαραταξιακή θα συνεδριάσει εκ νέου.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένου και των δημοτικών ενοτήτων, υπέγραψε ο Δήμαρχος, σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης της Διαπαραξιακής. Την σφράγιση αναλαμβάνει η δημοτική αστυνομία.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ

Τηλεφωνική γραμμή και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενεργοποίησε ο Δήμος Καλαμάτας, για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών του, σε σχέση με τη λήψη μέτρων έναντι του κορωνοϊού, καθώς και τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες από τις 8:00 έως τις 20:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή στο 27213-60670, καθώς και στο email: covid19@kalamata.gr

Σημειώνεται ότι οι δημότες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό.

Επίσης σε λειτουργία βρίσκεται και η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο μεταξύ σε απολυμάνσεις δημόσιων χώρων προχώρησαν εξειδικευμένα συνεργεία, με εντολή του Δήμου, στην πόλη της Καλαμάτας και σε Δημοτικά Διαμερίσματα.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία:

 • Σε πλατείες της Καλαμάτας (Όθωνος, Πλατεία 23ης Μαρτίου, Κεντρική Πλατεία) στα παγκάκια και στα καλαθάκια απορριμμάτων
 • Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στις παιδικές χαρές και τα όργανα γυμναστικής, εντός αυτού
 • Σε παγκάκια επί της οδού Ναυαρίνου
 • Σε πλατείες, παγκάκια και καλαθάκια σε Άρι, Αρφαρά, Θουρία, Πλατύ, Γαρδίκι
 • Σε αθλητικούς χώρους του Δήμου και συγκεκριμένα στη ΤΕΝΤΑ
 • Τοποθετήθηκαν συσκευές απολύμανσης σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου
 • Τοποθετήθηκαν προστατευτικά στο Κ.Ε.Π. στο Ιστορικό Δημαρχείο και τη Δ/νση Πρόνοιας.

Επίσης -μεταξύ άλλων- έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται:

 • Απολυμάνσεις σε όλους τους κάδους απορριμμάτων του Δήμου, σε πόλη και δημοτικές ενότητες
 • Απολύμανση στα Συνεργεία του Δήμου (συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων)
 • Απολύμανση στην Κεντρική Αγορά
 • Απολυμάνσεις δημοτικών και σχολικών κτηρίων.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.