Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Οιχαλίας

0

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν με την αριθ. 9009/18-12-2019 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας οι Τοπικές Κοινότητες Σολακίου, Πεύκου, Σιάμου, Κατσαρού, Καλυβίων και Μερόπης της Δ.Ε. Οιχαλίας και Σκάλας, Μελιγαλά και Τσουκαλαιϊκων της Δ.Ε. Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμύρες που προέκυψαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 20-11-2019. Η κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη έχει διάρκεια έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ανέφερε ότι όπως ήταν αναμενόμενο κηρύχθηκαν οι εν λόγω τοπικές κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τώρα πλέον θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις βασικές υποδομές του Δήμου που υπέστησαν ζημιές. 

Τόνισε επίσης ότι σε συνδυασμό με το αίτημα που υποβλήθηκε χθες 19-12-2019 για ένταξη του έργου: «παρεμβάσεις μικρής κλίμακας για την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμύρας στον Δήμο Οιχαλίας», προϋπολογισμού 400.000,00 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος», Άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», με τίτλο «παρεμβάσεις μικρής κλίμακας για την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμύρας στην περιφέρεια Πελοποννήσου», με χρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α., θα υλοποιηθεί αντιπλημμυρική θωράκιση στο Δήμο Οιχαλίας.

Τέλος, η κα Γεωργακοπούλου ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα «για την άμεση ανταπόκριση και υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου Οιχαλίας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.