Σε κακή κατάσταση ο δρόμος Καλαμάτα – Κιτριές

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθούμε συνεχώς τη διάθεση πόρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δύο εμπλεκόμενους Δήμους, Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, σε έργα υποδεέστερα από αυτά που απαιτούνται για την επισκευή και ασφαλή λειτουργία του δρόμου Καλαμάτα – Κιτριές. Παραλιακός δρόμος, κύρια αστικός και ημιαστικός, συνδέει πολυπληθείς κοινότητες και καλύπτει κοινωνικές και επαγγελματικές ανάγκες και στο παραλιακό μέτωπο, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό και την αναψυχή των κατοίκων και των επισκεπτών.

M MANTINEIA 4

Παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει μέσα από τις αυτοδιοικητικές μας παρατάξεις, ο δρόμος αυτός παραμένει σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  1. Το κατεστραμμένο και επικίνδυνο οδόστρωμα από τα όρια του Δήμου Καλαμάτας έως τις Κιτριές, τμήμα το οποίο ανήκει στο Δήμο Δυτικής Μάνης και παρά τις υποσχέσεις του Δημάρχου, ενώ άρχισε η νέα θερινή περίοδος, ο εργολάβος του έργου δεν έχει ακόμη ξεκινήσει
  2. Την υπόσχεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προστασία από τη διάβρωση των ακτών και την ασφαλή λειτουργία του δρόμου όσον αφορά στο τμήμα μεταξύ των ξενοδοχείων «Messinian Bay» και «Ακτή Ταΰγετος»
  3. Την καθυστέρηση και προφανώς την αναβολή για μετά τη θερινή περίοδο της κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο «Φωτεινή» (Βέργα) και των εκατέρωθεν του δρόμου προβλεπόμενων πεζοδρομίων
  4. Την ανάγκη καθαρισμού των ξερών χόρτων και βάτων καθ’ όλο το μήκος του δρόμου
  5. Την ελλιπή έως και προβληματική απομάκρυνση των απορριμμάτων που εναποτίθενται στο δρόμο, ιδιαίτερα στο τμήμα του Δήμου Δυτικής Μάνης.
  6. Τέλος με αφορμή την σωστή απόφαση για την επέκταση στης Αστικής Συγκοινωνίας Καλαμάτας μέχρι την Μικρή Μαντίνεια -την οποία και στηρίξαμε- έχουν προκληθεί προβλήματα από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για την διαδρομή μέχρι τις Κιτριές, τα οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Παρακολουθούμε και περιμένουμε από τις παραπάνω αυτοδιοικητικές αρχές να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δεδομένης της μεγάλης ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων.

Καλαμάτα 6/7/2018

Ο.Μ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.