Σε εξέλιξη η αποκατάσταση δρόμων από ζημιές στον Ταΰγετο

0

Οι εργασίες για την «αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016)», προϋπολογισμού 3.000.000 €, στην περιοχή του Ταϋγέτου βρίσκονται σε εξέλιξη, Κατόπιν διαγωνισμού, ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Ανταίος», που προσέφερε έκπτωση 58,55%. Η χρηματοδότηση προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Ελαιοχωρίου. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:

  • Γιαννιτσάνικα – Ελαιοχώρι – Περιβολάκια – Εθνική Οδός
  • Εθνική Οδός – Καρβέλι – Λαδά – Εθνική Οδός
  • Εθνική Οδός – Νέδουσα – Μαχαλάς – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.

Το συγκεκριμένη έργο εκτελείται πέραν των εργολαβιών του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή Αλαγονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα. Αυτή τη στιγμή, οι εργασίες των ανωτέρω εργολαβιών βρίσκονται σε εξέλιξη στο δρόμο: εθνική οδός προς Σπάρτη – Λαδά – Καρβέλι –εθνική οδός προς Σπάρτη, καθώς και στο δρόμο που συνδέει την Αλαγονία με τον οικισμό Μαχαλάς. Η ασφαλτόστρωση των τμημάτων που αποκαθίστανται θα γίνει μέσω της εργολαβίας προϋπ. 3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στα Περιβολάκια έγινε διαπλάτυνση του δρόμου και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, σε τμήμα που παρεχώρησε δωρεάν ο παρόδιος ιδιοκτήτης Παναγιώτης Κουραμπάς. Το τμήμα αυτό θα ασφαλτοστρωθεί μέσω της εργολαβίας προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.